"Nu sunt un bunicuţ"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Giovanni Trapattoni, noul selecţioner al Irlandei, afirmă că încă nu şi-a spus ultimul cuvânt în antrenorat şi crede că România nu trebuie subestimată la Euro 2008 La finalul

Giovanni Trapattoni, noul selecţioner al Irlandei, afirmă că încă nu şi-a spus ultimul cuvânt în antrenorat şi crede că România nu trebuie subestimată la Euro 2008

La finalul meciului amical Irlanda - Serbia, disputat sâmbătă seara şi încheiat la egalitate, scor 1-1, un jurnalist român a reuşit să-l abordeze pe cunoscutul Giovanni Trapattoni, cel care s-a aflat la primul meci pe banca tehnică a gazdelor.

În momentul în care m-am recomandat ca fiind un jurnalist din România, Trapattoni a făcut ochii mari şi a exclamat: "Fratelli romeni?". După care a început discuţia.

Adevărul: Domnule Trapattoni, ce părere aveţi despre fotbaliştii români?

Trapattoni: Românii sunt tehnici. Este o naţie cu talent şi nu aş vrea ca Irlanda să joace cu ei într-un meci oficial.

La Euro 2008 ce se va întâmpla?

Toate echipele din această grupă - Olanda, Franţa, Italia, România - sunt de valori aproximativ egale. România nu trebuie subestimată, deşi pleacă a patra ca şanse. La turneele finale, întotdeauna au fost surprize în grupe.

Cum v-aţi simţi dacă Irlanda ar învinge Italia?

Chiar dacă sunt italian, sunt un profesionist. Tot timpul îmi doresc victoria, chiar dacă în faţa mea este Italia.

Cum se face că i-aţi permis lui Robbie Keane să vină la meci direct de la un cazinou din Las Vegas?

Hahahaha! Şi tu, ca jurnalist, te îndobitoceşti dacă nu faci nimic altceva decât muncă! Toţi avem nevoie de relaxare, aşa că a fost o decizie normală.

Aţi antrenat prin Italia, Germania, Portugalia, Austria... Cum vă simţiţi pe banca Irlandei?

Ca şi cum aş fi la prima întâlnire cu o femeie. Există pasiune în primele două-trei luni, apoi devine o relaţie normală. Dar găsim entuziasm dacă avem rezultate. Vreau să câştig, dar mai important este ca lumea să-şi amintească de mine.

De ce aţi ales tocmai această formaţie?

Într-adevăr, am avut şi alte oferte, dar eu cunosc mulţi jucători irlandezi care evoluează în Anglia. Iar campionatul englez are rezultate foarte bune, aşa că mă aştept la acest lucru şi la echipa naţională. Oricum, înainte să-mi dau acordul am văzut nu mai puţin de 20 de dvd-uri cu jucătorii. Relaţia cu fotbaliştii este cheia succesului.

Care este filosofia dvs. despre fotbal?

Cred mult în respectul faţă de jucători. Dar şi fotbaliştii ar trebui să-şi repecte managerul. Respectul este începutul şi sfârşitul. Când am început cariera de antrenor, primul lucru a fost să-mi apropii jucătorii. Chiar dacă am vârsta pe care o am, încerc să menţin o atmosferă plăcută. Nu mă port ca un bunicuţ cu ei şi nici nu sunt în viaţa de zi cu zi (râde). Ciao!

"Trap" - antrenorul italian cu cele mai multe trofee

Giovanni Trapattoni este considerat un punct de reper pentru orice tehnician din Italia. "Trap" a antrenat de-a lungul celor 34 de ani de carieră echipe de club de prim rang precum AC Milan, Juventus, Inter Milano, Bayern Munchen şi Benfica Lisabona, dar şi echipa naţională a Italiei.

Palmaresul antrenorului de 69 de ani este unul de invidiat, cuprinzând titluri de campion în Italia, Germania, Portugalia şi Austria, Cupa Campionilor, Cupa Cupelor, Cupa UEFA, Supercupa Europei şi Cupa Intercontinentatală. Pe scurt, tot ce se poate câştiga cu o echipă de club. La cârma naţionalei Italiei, Trapattoni nu a avut succes în cei patru ani de mandat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite