Şi bogaţi, şi buni!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Manchester United este regina Europei după ce a câştigat Liga Campionilor în finala engleză contra celor de la Chelsea Londra Formaţia antrenată de Sir Alex Ferguson şi totodată cea

Manchester United este regina Europei după ce a câştigat Liga Campionilor în finala engleză contra celor de la Chelsea Londra

Formaţia antrenată de Sir Alex Ferguson şi totodată cea mai bogată grupare din lume a reuşit să cucerească pentru a treia oară cel mai important trofeu european.

Manchester United şi Chelsea au avut nevoie de lovituri de departajare pentru a tranşa derby-ul englez din finala Ligii Campionilor. După 1-1 la finalul celor 120 de minute, cele două echipe au acceptat să lase şansa să decidă. Ambele echipe au fost "trădate" de oamenii de bază: United, de cel mai valoros om al momentului, Cristiano Ronaldo, iar Chelsea, de John Therry, omul plătit cu 180.000 de euro pe săptămână.

Groparul echipei patronate de Roman Abramovici s-a numit Nicolas Anelka, cel care a ratat penalty-ul decisiv.
Noua campioană a Europei este şi cea mai bogată echipă din lume, clubul fiind evaluat la 1,2 miliarde de euro.

Anglia a ajuns la 11 trofee

Managerul lui United, Sir Alex Ferguson, care stă de 22 de ani pe banca tehnică a alb-roşilor, este entuziasmat de evoluţia jucătorilor săi: "Sunt încântat de această victorie. Mă simt mândru, foarte mândru. Important este că nu sunt luat de val. Peste o zi, mă voi gândi la sezonul viitor". După succesul lui Manchester United, Anglia a ajuns la 11 Ligi ale Campionilor câştigate.

Albionul are acelaşi număr de trofee ca şi celelalte forţe ale fotbalului european, Spania şi Italia. Galeria ţărilor care au cucerit cea mai importantă cupă din întrecerile intercluburi este completată de Germania şi Olanda (câte 6 victorii), Portugalia (4 victorii) şi Franţa, Iugoslavia, România şi Scoţia (câte un succes).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite