Un bilet la finală costă peste 6.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încercările FIFA de a împiedica comerţul ilegal cu bilete s-au dovedit inutile, pentru că piaţa neagră este înfloritoare. În faţa stadioanelor pot fi văzuţi zeci de fani care solicită

Încercările FIFA de a împiedica comerţul ilegal cu bilete s-au dovedit inutile, pentru că piaţa neagră este înfloritoare. În faţa stadioanelor pot fi văzuţi zeci de fani care solicită bilete, dar ei sunt obligaţi să plătească preţuri piperate dacă vor să-şi vadă favoriţii din tribune.
Înaintea startului turneului, biletele s-au vândut cu preţuri cuprinse între 45 şi 100 de euro. Pe piaţa neagră, aceleaşi tichete se vând acum cu sume cuprinse între 200 şi 500 de euro. Pentru un bilet la finală, licitaţia începe de la 5.900 de euro. Piaţa neagră a devenit o adevărată afacere, vânzătorii fiind dotaţi cu biciclete şi telefoane mobile, pentru a putea acoperi mai bine zona din jurul stadioanelor. Poliţia germană şi FIFA au anunţat că pot ţine sub control această piaţă deoarece biletele sunt personalizate. Dar, pur şi simplu, este imposibil să controlezi fiecare persoană care intră pe stadioane. La fiecare meci, doar 1.000 de spectatori sunt controlaţi ca să se vadă dacă sunt adevăraţii posesori ai biletelor. În afacere s-au implicat până şi oficiali ai FIFA, unul dintre aceştia fiind prins în timp ce vindea bilete la un preţ de trei ori mai mare decât cel oficial. Fostul preşedinte al federaţiei din Botswana, Ismail Bhamjee, a recunoscut că a vândut 12 bilete la partida Anglia - Trinidad, la preţul de 300 de euro bucata. Pentru acest gest, oficialul FIFA va fi obligat să demisioneze, el devenind astfel prima persoană căreia i se cere aşa ceva, în istoria de 102 ani a forului mondial.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite