"Avem atitudine!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Selecţionerul Gheorghe Tadici este mulţumit de felul în care se pregătesc tricolorele pentru Jocurile Olimpice de la Beijing Naţionala feminină a României evoluează, conform spuselor

Selecţionerul Gheorghe Tadici este mulţumit de felul în care se pregătesc tricolorele pentru Jocurile Olimpice de la Beijing

Naţionala feminină a României evoluează, conform spuselor lui Tadici, la cel mult 80 la sută din potenţial. Tehnicianul este sigur că vârful de formă va fi atins la Beijing.

Ultimele partide amicale au arătat o reprezentativă a României din ce în ce mai sigură, ale cărei jucătoare par să vorbească, pe zi ce trece, aceeaşi limbă. O echipă bine sudată, omogenă, care îl determină până şi pe exigentul său selecţioner să adopte un limbaj admirativ.

"Sunt mulţumit de faptul că echipa creşte de la meci la meci, iar jucătoarele au început să aibă cu adevărat atitudine", susţine antrenorul Gheorghe Tadici.

Satisfacţia tehnicianului este, de altfel, pe deplin întemeiată, după ce România a învins campioana europeană, Norvegia (28-22), şi puternica echipă a Ungariei (27-25), obţinând şi o remiză (28-28), ultima chiar pe terenul maghiarelor.

Într-o perioadă în care echipa ţării noastre nu a fost ocolită de probleme de lot, selecţionerul Tadici poate răsufla, în sfârşit, uşurat.

Maier şi Beşe sunt aproape refăcute

Două dintre jucătoarele care riscau să piardă Jocurile Olimpice din cauza unor accidentări, Ramona Maier şi Valeria Beşe, au făcut faţă fără probleme programului de pregătire şi sunt refăcute aproape în totalitate.
Probabil şi din acest motiv Tadici priveşte cu optimism apropiatul debut de la Beijing: "Până acum fetele au fost undeva la 75-80 la sută din potenţial, dar ideal ar fi ca vârful de formă să fie atins în China".

Şi, pentru că Tadici nu se poate lăsa cuprins de val, urmează şi o altfel de replică: "Este loc de optimism, dar e nevoie şi de moderaţie. Să nu uităm că o competiţie precum Jocurile Olimpice este deschisă oricăror rezultate şi că mai sunt şi alte echipe puternice", afirmă selecţionerul.

Programul României la Beijing

9 august, ora 9.00 România - Kazahstan
11 august, ora 14.00 China - România
13 august, ora 5.45 România - Franţa
15 august, ora 15.45 România - Angola
17 august, ora 9.00 Norvegia - România

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite