Ăsta da atac: Mutu, Culio, Dubarbier!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naturalizarea argentinianului Culio se poate realiza până la sfârşitul anului.În plus, şi tânărul Sebastian Dubarbier ar fi interesat să îmbrace tricoul naţionalei Meciul

Naturalizarea argentinianului Culio se poate realiza până la sfârşitul anului.În plus, şi tânărul Sebastian Dubarbier ar fi interesat să îmbrace tricoul naţionalei

Meciul senzaţional pe care CFR Cluj l-a făcut la Roma (2-1) a atras atenţia şefilor fotbalului românesc, dar şi selecţionerului Victor Piţurcă.

Cu o armată de străini, campioana României a făcut un joc tactic perfect şi a arătat că are în componenţă câţiva stranieri cu un potenţial imens. Culio a fost remarcat de şeful LPF, Dumitru Dragomir, care a declarat că argentinianul ar trebui naturalizat rapid.

La rândul său, mijlocaşul a fost onorat de această idee: "Aş juca pentru România cu cea mai mare plăcere. Abia aştept să mi se ceară acest lucru", a declarat Culio pentru "Adevărul", după meciul de la Roma.
Surse din anturajul fotbaliştilor au declarat ieri că şi tânărul Dubarbier este tentat să îl urmeze pe coechipierul său. Dubarbier nu a putut fi contactat ieri, pentru confirmare.

FRF vrea străinii Clujului

Directorul de Relaţii Internaţionale al FRF, Florin Prunea, a afirmat că Federaţia nu poate interveni până în momentul în care jucătorii nu vor depune oficial cereri de obţinere a cetăţeniei române. "Naturalizarea lui Culio şi a lui Dubarbier ar fi soluţii bune pentru echipa naţională, pentru că au demonstrat că sunt jucători foarte valoroşi.

Federaţia va interveni când jucătorii vor solicita cetăţenia română. Apoi, noi vom depune la FIFA toate actele necesare pentru a obţine dreptul de joc al acestora. Din punctul nostru de vedere este foarte simplu, dar aşteptăm ca aceşti jucători să îşi dorească să joace pentru România", a declarat Prunea. Până în acest moment, niciunul din cei doi vizaţi nu a depus cerere pentru obţinerea cetăţeniei române.

Conform unor informaţii din partea unor apropiaţi ai clubului clujean, preşedintele Iuliu Mureşan se va ocupa în zilele următoare de acest aspect.

Pot fi cetăţeni români până la sfârşitul anului

Deputatul independent Mircia Giurgiu consideră că naturalizarea jucătorilor este posibilă până la sfârşitul anului. "Din discuţiile neoficiale pe care le-am avut cu unele persoane, cei de la CFR doresc naturalizarea rapidă a lui Culio şi Dubarbier. Se pot găsi portiţe printr-o procedură de urgenţă. Dacă jucătorii depun cerere în timp scurt, până la sfârşitul anului se poate obţine cetăţenia. Dacă mi se solicită, eu intervin şi propun în Parlament acest lucru", a spus deputatul.

Eu nu mă duc la jucători să promit că vor avea selecţii la naţională dacă îşi iau cetăţenie română. Când Culio va avea cetăţenie, va fi în vederile mele
Victor Piţurcă,
selecţioner România

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite