A fost un arbitraj echilibrat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înjurături, bătăi, acuze sub centură, intrări la rupere, zeci de fani spitalizaţi. Un scenariu de război civil care pare pierdut de sub control. FRF a demarat întâlniri cu oficialii

Înjurături, bătăi, acuze sub centură, intrări la rupere, zeci de fani spitalizaţi. Un scenariu de război civil care pare pierdut de sub control. FRF a demarat întâlniri cu oficialii cluburilor din Liga I pentru a pune capăt acestor manifestări.
La prima întrevedere au luat parte reprezentanţi ai cluburilor Dinamo, Steaua, Rapid şi FC Naţional, care s-au pus de acord că pedepsele date de comisiile abilitate ale FRF trebuie să fie mult mai drastice şi aplicate indiferent de numele celui vinovat. "Am rămas dezamăgit de ce se întâmplă de câteva săptămâni. Când joacă afară, oficialii şi jucătorii echipelor noastre se comportă exemplar, pentru că ştiu de frică. Oficialii ar trebui să se respecte între ei, pentru că nu-i obligă nimeni să investească", a spus directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu. Imediat după partida dintre Dinamo şi Steaua, oficialii din Ghencea au acuzat în stânga şi în dreapta, fără menajamente, în colimatorul lor intrând şi Mircea Sandu. Mihai Stoica a spus că bossul FRF nu a dorit să aducă arbitri străini, iar Gigi Becali că oficialii FRF doresc o anumită echipă campioană. "Văd aceste acte de furie necontrolată şi nu ştiu ce să mai zic. Dacă Mihai Stoica nu-şi schimbă atitudinea, mi-o schimb eu, şi asta nu-i o ameninţare. Bătăile de miercuri se datorează incitărilor făcute de oficiali. Aceşti oameni nu au ce căuta în fotbal. Gigi a spus că ar fi putut să mă cumpere cu 600.000 de euro. Să facă dovada că m-a contactat să-mi ofere un leu sau o bucată de pământ. Oricum, cred că Gigi spune mai departe ce-i zice Mihai Stoica. Dar Mihai Stoica înţelege greu fenomenul fotbalistic pur. E doar un bun manager. Cred că nu le convine că eu nu sunt făcut ca ei, să-i bat, să-i înjur. Dar nu o să le dau această satisfacţie", a răspuns Mircea Sandu.

Corpodean, arbitraj echilibrat
şeful FRF a sărit în apărarea brigăzii de arbitri care a condus Dinamo - Steaua. "S-a văzut clar că Corpodean a arbitrat fără tentă de la început. Nici vorbă de faptul că a fost cumpărat. La începutul meciului parcă era puţin cu Steaua. Are şi greşeli, clar, pentru că nu a dat cartonaşe galbene lui Lovin, Petre Marin şi Tamaş. Dar, în rest, arbitraj echilibrat. De decizia lui Nagy ce să mai vorbim? A declarat Thereau că a lovit? A declarat. Nu mai e nimic de discutat pentru că nu contează intensitatea", a spus preşedintele FRF, care parcă ştia că arbitrii au primit note mai mari de şapte din partea observatorului, nimeni altul decât preşedintele CCA, Gheorghe Constantin. Bossul de la Casa Fotbalului a spus că va propune Comitetului Executiv al FRF, în şedinţa de marţi, să interzică observatorii care au copii arbitri. "Depinde acum dacă voi fi susţinut, pentru că nu mi se pare normal. şi, în plus, o să propun şi refacerea examenului pentru promovarea arbitrilor", a adăugat Naşu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite