Se apropie "sfârşitul" lui Şiman

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a efectuat un control la clubul Sportul Studenţesc, preşedintele Sebastian Bodu afirmând că patronul Vasile şiman este susceptibil de operaţiuni de

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a efectuat un control la clubul Sportul Studenţesc, preşedintele Sebastian Bodu afirmând că patronul Vasile şiman este susceptibil de operaţiuni de spălare de bani şi de o evaziune fiscală de 6,2 milioane de lei.
Vasile şiman a împrumutat clubul pe care îl conduce cu 6 milioane de dolari (prin 33 de contracte de împrumut), dar începând din anul 2000 nu figurează înregistrat cu venituri impozabile declarate, ceea ce îl face susceptibil de spălare de bani, se arată într-un comunicat al ANAF. Direcţia Antifraudă Fiscală a solicitat Administraţiei Finanţelor Publice copiile documentelor depuse de şiman. "Din verificările efectuate, dânsul nu figurează înregistrat cu venituri impozabile", au precizat inspectorii financiari. De asemenea, reprezentanţii ANAF au descoperit faptul că bossul din Regie nu a virat la buget peste 6,2 milioane de lei, reprezentând contribuţiile personalului cu stopaj la sursă mai vechi de 30 de zile. Agenţia va sesiza organele de cercetare penală, fapta fiind considerată infracţiune, ce se poate pedepsi cu închisoare de la unul la trei ani. ANAF mai spune că prin contractele de novaţiune încheiate între Vasile şiman şi Poli Timişoara, aferente acordurilor de transfer dintre cele două cluburi, s-a urmărit evitarea popririlor asupra disponibilităţilor băneşti din conturile deschise de Sportul, dispuse la AFP Bucureşti. "Dacă nu erau folosite aceste contracte de novaţiune, Sportul prezenta disponibilităţi din care putea achita impozitele şi contribuţiile", se arată în comunicatul ANAF. "Noi nu am luat decât un jucător de la Sportul, pe Gigel Bucur. Dar am plătit conform legii, totul este înregistrat. S-ar putea ca la Sportul, ca şi în cazul FC Naţional, să fie probleme. La câte am eu pe cap în acest moment numai de asta nu-mi ardea", a spus Marian Iancu, patronul lui Poli Timişoara. "Este o prostie. Nouă nu ni s-a reproşat nimic, ni s-a făcut numai un proces-verbal de control, atât", a declarat şiman.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite