NFL: Românul Mesko, decisiv pentru Patriots

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zoltan Mesko, apreciat de presa americana
Zoltan Mesko, apreciat de presa americana

Degajarea de 65 de yarzi, din prelungiri, a românului Zoltan Mesko, a fost considerată una dintre fazele cheie ale victoriei celor de la New England Patriots în deplasarea de la Baltimore Ravens, scor 20-23.

Meciul a fost câştigat de către cei de la Patriots printr-o lovitură de picior a lui Stephen Gostkowski, cu un minut şi 56 de secunde rămase de joc.

Dar cu doar câteva faze mai înainte, Mesko i-a salvat pe cei de la Patriots printr-o degajare, când aceştia erau pe cale să piardă posesia în urma celui de-al treilea down. Oaspeţii erau în apropierea liniei proprii de 12 yarzi iar pierderea posesiei ar fi fost extrem de periculoasă. Au apelat astfel la punterul român, care a reuşit cea mai bună lovitură a sa din acest sezon.

Mai citeşte şi:
Mesko: "Sunt mândru că reprezint România în NFL"
Zoltan Mesko, primul român în NFL

Mesko avea o medie de 42,5 de yarzi pe "punt" (degajare), fiind pe locul 24 în NFL la această categorie. Dar în meciul de duminică a avut o medie de 47 de yarzi. Iar reuşita sa din prelungiri reprezintă un nou record în istoria echipei în ceea ce priveşte lungimea unei degajări executate în prelungiri. 

"A fost o lovitură uriaşă pentru ei. Practic au schimbat total poziţia jocului în acel moment", a declarat John Harbaugh, antrenorul celor de la Ravens.

"Am rămas consecvent atuurilor mele şi mi-am folosit tehnica pe care mi-am dezvoltat-o în ultimii ani. Am tot ajustat-o şi o fac în continuare iar astăzi munca pe care am depus-o şi-a arătat roadele", a declarat după meci timişoreanul de 24 de ani.

„Punterul" este salvatorul echipei
Postul de punter face parte din componenţa echipelor speciale. Punterul este acel jucător care degajează mingea în momentul în care echipa lui nu a reuşit să cucerească 10 yarzi după cele 4 posesii pe care le are la dispoziţie pentru a face acest lucru. Rolul punterului este de a trimite mingea cât mai departe, astfel încât echipa adversă să înceapă atacul de la o distanţă cât mai mare de „end zone", echivalentul zonei de ţintă la rugby.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite