Nimeni nu vrea la naţională?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentativa feminină de handbal nu are selecţioner, deşi mai sunt doar trei luni până la Europene Federaţia a ajuns să fie împărţită în tabere care se luptă pentru a-şi impune

Reprezentativa feminină de handbal nu are selecţioner, deşi mai sunt doar trei luni până la Europene

Federaţia a ajuns să fie împărţită în tabere care se luptă pentru a-şi impune favoriţii la cârma naţionalei.

Forul intern handbalistic aduce din ce în ce mai mult cu turnul lui Babel. O federaţie ai cărei membri nu reuşesc să ajungă la un numitor comun nici măcar atunci când vine vorba despre o problemă extrem de importantă, precum alegerea unui selecţioner.

Vârful nevăzut al aisbergului a început să iasă treptat la vedere după ce FRH a anunţat că nu va prelungi mandatul lui Gheorghe Tadici. Imediat, bursa zvonurilor a intrat în acţiune, vehiculând variante care de care mai fanteziste.

Întâi, au fost vehiculate numele lui Remus Drăgănescu, Cornel Bădulescu, Lucian Râşniţă şi Dumitru Muşi, Radu Voina, Mariana Târcă, Aurelian Roşca şi Bogdan Macovei. Plus o serie de antrenori străini, printre care Thomas Ryde, Anja Andersen sau Olivier Krumbholz

Telenovelă la Consiliul de Administraţie

Mariana Târcă şi Radu Voina au fost, într-o primă fază, marii câştigători ai "alegerilor". Comitetul Director al FRH, cel care ia în mod normal deciziile, i-a numit pe cei doi la cârma naţionalei. Mai rămânea de îndeplinit o simplă formalitate, anume validarea acestei hotărâri de către Consiliul de Administraţie.

Floare la ureche, şi-au spus oficialii, care se pregăteau să anunţe oficial numirea cuplului Târcă - Voina. Dar zarurile nu fuseseră aruncate. La capătul unei şedinţe interminabile, preşedintele Cristian Gaţu s-a decis să taie în carne vie pentru a dejuca planurile diverselor bisericuţe.

Ryde, confirmat pentru o singură zi

Omul numărul unu din FRH a anunţat că va pune un antrenor străin la echipa naţională, după care a dat publicităţii numele acestuia: Thomas Ryde.

Telenovela alegerilor nu îşi consumase însă ultimul episod. Deşi numirea lui Thomas Ryde devenise o certitudine, suedezul i-a readus pe federali cu picioarele pe pământ. Nordicul a declinat oferta, invocând probleme de ordin personal. Astfel, federalii iau din nou în calcule alegerea tandemului Târcă - Voica.

Eu voi continua să caut un tehnician din străinătate. Din toate propunerile înaintate Comitetului Director s-au oprit două nume: Mariana Târcă şi Radu Voina
Cristian Gaţu,
preşedinte FRH

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite