Tomis Constanţa i-a adus pe Chiţigoi, Ilieş, Spînu şi Ditlevsen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clasată pe locul 2 în ediţia trecută de campionat, după ce a dominat competiţiile interne timp de trei ani, perioadă în care s-a calificat în Final Four-ul Challenge Cup, echipa masculină de volei Tomis Constanţa a schimbat în proporţie de 80% lotul de jucători.

Grupul celor rămaşi la gruparea de pe Litoral îi cuprinde pe Began, Dumitrache, Macovei şi Mănăilă. Au plecat Despotovski, Firpo, Hernandez, Laza, Pavel, Romero, Sajnberger, Szalai, Tănăsescu şi Voinea.

La capitolul achiziţii îl putem trece, în primul rând, pe "universalul" Mads Ditlevsen. Acesta are 26 de ani, 2 metri înălţime, şi este internaţional danez. El a fost transferat de la Remat Zalău, cu care a cucerit titlul de campion al României în acest an. Mads este un voleibalist experimentat, printre cluburile la care a evoluat figurând şi echipele italiene Tonno Callipo Vibo Valentia (2008/09) şi Bassano Volley (2009), precum şi cea germană Bayer Wuppertal. Ditlevsen va fi la concurenţă cu Cristi Chiţigoi (31 de ani, 1,95 m, universal), care a fost adus de la Dinamo. Bucureşteanul poate evolua şi pe postul de extremă, unul pe care a jucat şi la naţională.

În condiţiile în care Firpo a plecat, Tomis l-a readus pe Sergiu Ilieş (33 de ani, 1,85 m, coordonator), cel care a cîştigat două titluri de campion cu gruparea constănţeană. El a fost coleg cu Ditlevsen la Remat Zalău.

Ceilalţi jucători transferaţi de CVM Tomis sunt Dimitri Bahov (19 ani, 1,96 m, extremă), Marin Lescov (20 de ani, 1,90 m, coordonator), Igor Markuşev (26 de ani, 1,96 m, extremă), Ocunschi, Marcos de Oliveira (37 de ani, 1,92 m, libero), Mark Plotyczer (23 de ani, 1,95 m, extremă), Andrei Spînu (23 de ani, 2,10 m) şi Alexandru Zahar (16 ani, 2,02, extremă).

Vicecampioana va fi pregătită de rusul Viktor Sidelnikov şi Răzvan Parpală.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite