"Străinele" de la Metal Galaţi au încercat să forţeze mâna conducerii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialii echipei feminine de volei CSU Galaţi înţeleg problema jucătoarelor, care nu şi-au primit salariile la timp. Ei acuză faptul că voleibalistele "străine" au venit la Buzău, iar apoi au refuzat să joace. Situaţie în care Metal nu a avut variante de a le înlocui.

Înaintea debutului în Liga Campionilor Metal a trimis la CEV o listă de 17 jucătoare. Pe lângă deja consacratele Sabina Miclea, Daiana Mureşan, Nneka Onyejekwe şi Alexandra Trică, precum şi a "străinelor" Milena Sadurek, Olga Tocko, Mira Golubovic, Suzana Cebic, Sonja Borovinsek, Jelena Alajbeg şi Veronica Gomez, fiind înscrise tinerele Ana Maria Berdilă (16 ani), Iuliana Georgiana Cazamir (15), Antonela Ruxandra Dănăilă (15), Claudia Ioana Olariu (16), Mihaela Stângă (16) şi Andra Lidia Steşină (15). Altfel spus, ţinând cont de criza economică şi de problemele financiare cu care se confruntă, Metal şi-a luat măsuri de siguranţă.

Vestea că o parte a voleibalistelor de bază refuză să joace a căzut ca un trăznet. Mai cu seamă că toate, mai puţin Gomez, care este accidentată, au venit la Buzău şi au participat la antrenamentele de dinaintea partidei cu Asystel Novara. Decizia "străinelor" de a rămâne în tribună a fost interpretat ca o încercare de răzbunare a lor. Este adevărat, în condiţiile în care ele acuză faptul că nu şi-au încasat salariile. Şi nu numai pe luna trecută...

Formate la clubul gălăţean, voleibalistele românce au acceptat să joace, însă în acest caz Metal ar fi fost lipsită de rezerve - pe lângă Miclea, Mureşan, Onyejekwe şi Trică fiind disponibile doar Berdilă şi Cazamir... Adică şase jucătoare şi atât.

În cele din urmă, Sadurek, Borovinsek şi Cebic au acceptat să intre pe teren şi să joace. Revolta a avut însă urmări, Metal pierzând cu 0:3 şi coborând pe ultimul loc în grupa D a Ligii Campionilor. Unul care le poate aduce calificarea, în locul formaţiei care va găzdui turneul final al Champions League.

Conducerea lui Metal Galaţi ameninţă că le va reclama la CEV pe jucătoarele care au refuzat să joace. Situaţia este însă destul de încurcată, clubul din oraşul dunărean fiind dator acestora... Adevărul este, aşadar, undeva la mijloc.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite