România a învins Spania şi joacă semifinalele calificărilor pentru JO 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipa feminină de volei a României ^ Foto: CEV
Echipa feminină de volei a României ^ Foto: CEV

Echipa feminină de volei a României a câştigat şi al doilea meci, totodată şi ultimul, din grupa B a turneului de la Kaliningrad contând pentru faza a doua a calificărilor pentru Jocurile Olimpice din 2012, zona europeană: 3:1 cu Spania. Cum Rusia s-a impus în grupa B, jucătoarele noastre vor înfrunta în semifinal Slovacia sau Belgia.

Disputa cu Spania a fost echilibrată în prima parte, cele două echipă împărţindu-şi primele două seturi. România s-a impus în primul, cu 25-22 (25 de minute), iar ibericele l-au câştigat pe următorul, cu 25-18 (24 de minute). Cu Daiana Mureşan în mare vervă - a adus 24 de puncte! -, cu Nneka Onyejekwe impecabilă la blocaj şi Diana Neaga exactă la serviciu, naţionala noastră a dominat următoarele două acte: 25-18 (24 minute) şi 25-17 (24 minute).

În faţa Spaniei, România a folosit următorul sextet de bază: Diana Neaga (5 puncte) - Ioana Nemţanu (18), Nneka Onyejekwe (11), Daiana Mureşan (24), Elena Zaharia (6), Alexandra Sobo (5) - Andreea Ispas (libero). Au mai jucat: Alexandra Trică, Alina Albu (1), Sabina Miclea, Cristina Cazacu (5).
În urma victoriei cu Spania, România a câştigat grupa B şi va întâlni în semifinale ocupanta poziţiei a doua din seria A (învinse de Rusia, Slovacia şi Belgia joacă astăzi pentru calificare).

În faza a treia a preliminariile JO 2012 se va califica doar câştigătoarea turneului din Rusia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite