Ce poţi face la 36 de ani? Să iei Cupa şi campionatul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În vârstă de 36 de ani - i-a împlinit în 27 aprilie -, Elena Butnaru a câştigat în acest an titlul de campioană şi Cupa României la volei. Revenită în ţară, după anii petrecuţi la echipe de top din Italia şi Spania, piteşteanca a obţinut primele medalii cu Tomis Constanţa.

Socotită a fi una dintre cele mai frumoase voleibaliste din România, Elena Butnaru a fost şi printre cele mai valoroase, ea evoluând şi la echipa naţională la turneele finale ale Campionatului European (ultima oară a participat în 2005, când naţionala a ocupat locul 10).

Formată la Piteşti, unde de altfel a şi evoluat din 1997  - la Dacia, apoi a plecat la Craiova -, Elena Butnaru s-a transferat în Italia, în 1999, jucând trei sezoane la Rio Marsi Pallavolo Palermo. A trecut apoi pe la Damesa Burgos (Spania / 2002-2003), Scavolini Pesaro (Italia / 2003-2004), Las Palmas (Spania / 2004-2006), Valencia (Spania / 2006-2007), CV Sanse (Spania / 2007-2009) şi Chateau d'Ax Urbino Volley (Italia / 2009-2010).

Legitimată la Tomis Constanţa, Butnaru a cucerit zilele trecute Cupa României, acest succes producându-se la o săptămână după victoria din campionat. Au fost primele titluri câştigate de ea pe plan intern. "Am avut un sezon perfect! Am câştigat tot ceea ce se putea câştiga", a declarat jucătoarea care evoluează pe post de centru.

image

Despre prima ligă din ţara noastră ea a spus că nu este la nivelul celei din Italia, unde echipele sunt de valoare apropiată. "În România sunt două-trei formaţii mai tari, care luptă pentru titlu. În acest an, campionatul, dar şi Cupa s-au jucat între noi şi Ştiinţa Bacău. În Italia, voleiul este foarte popular. Competiţiile sunt mediatizate foarte mult, iar la meciuri vin câteva mii de oameni", a comentat Elena Butnaru, care a mărturisit că are de gând să se retragă pentru a se ocupa şi de viaţa personală. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite