Metal Galaţi îşi află astăzi adversara din Liga Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ciuda eşecului (0:3) înregistrat marţi, în Polonia, echipa feminină de volei CSU Metal Galaţi a trecut de grupele Ligii Campionilor, fiind prima din România aflată în această postură. Astăzi, în Luxemburg, va avea loc tragerea la sorţi a celor şase meciuri din Top 12.

Pentru această fază a competiţiei la care au luat startul 16 formaţii reprezentând doar opt ţări din Europa (Italia, Rusia şi Polonia câte trei fiecare, Turcia şi Franţa câte două, România, Croaţia şi Cehia câte una) s-au calificat următoarele grupări:
RC Cannes (Franţa), Scavolini Pesaro (Italia), Fenerbahce Acibadem Istanbul (Turcia), Asystel Novara (Italia).
Volley Bergamo (Italia), VakifGunes Telekom Istanbul (Turcia), Dinamo Moscova (Rusia), Fakro Muszyna (Polonia).
Universitet Belgorod (Rusia), Enion Energia Dabrowa Gornicza (Polonia), Modranska Prostejov (Cehia), Zarachie Odinţovo (Rusia).

Una dintre aceste douăsprezece formaţii va primi spre organizare Final Four-ul (turneul final), în locul ei urmând a intra Metal Galaţi, echipa cu cel mai bun punctaj din cele patru care au ocupat ultimul loc în cele patru grupe.

Tragerea la sorţi va fi dirijată în sensul că se va ţine cont de poziţia ocupată în grupe. Este uşor de intuit, aşadar, că Metal va întâlni fie o câştigătoare de grupă, fie o formaţie clasată pe locul 2.

În Top 12 vor avea loc şase meciuri, tur şi retur, în prima jumătate a lunii februarie.

Câştigătoarele se vor califica în Top 6, fază în care se vor decide celelalte trei participante la Final Four.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite