Daiana Mureşan a fost jucătoarea nr. 1 de la Metal Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Frumoasa voleibalistă originară din Timişoara a reuşit, cu destul succes ţinând cont că are numai 19 ani, să suplinească absenţa Olgăi Tocko din echipa Metalului. Ea a reuşit 19 puncte pentru campioana României în meciul cu Asystel Novara (Italia).

Revolta jucătoarelor străine de la Metal Galaţi, care au refuzat să joace în meciul de Liga Campionilor de miercuri, de la Buzău - excepţie au făcut Milena Sadurek, Sonja Borovinsek şi Suzana Cebic, care au intrat în cele din urmă, precum şi Veronica Gomez, accidentată - a avut şi un efect pozitiv. Şi anume a dat posibilitatea tinerelor voleibaliste din România să înfrunte o formaţie de talia lui Asystel.

Fireşte că puţini au sperat într-o victorie, problemele de la echipă - salarii restante - afectând jocul acesteia. Cu toate acestea, autohtonele nu s-au făcut de râs. Ba din contră, au avut momente foarte bune în joc, conducând deseori, mai ales în seturile cu numărul 2 şi 3.

Metal a început meciul cu Sadurek la coordonare, Cebic în postura de libero, Mureşan pe fals, Berdilă şi Trică în bandă, Onyejekwe şi Borovinsek pe centru. De partea cealaltă se afla o formaţie care are în ridicătoarea ruso-croată Irina Kirilova (45 de ani) o jucătoare de mare clasă. Ca să nu mai vorbim despre Logan Tom, Paola Paggi, Jenny Barrazza, Manon Flier şi lista poate continua...

În primul set Novara s-a distanţat din start (8-4), însă Metal a strâns diferenţa: 11-13, 18-19. Şi deşi Daiana Mureşan a punctat de 19 ori în decursul partidei, gruparea italiană a avut forţa şi inteligenţa de a se impune cu 25-19, îndeosebi pe erorile tinerelor noastre jucătoare.

Actul 2 a început extraordinar pentru Metal, care a dat senzaţia că poate echilibra disputa: 8-4, 11-6. N-a fost însă suficient. O nouă serie de greşeli a adus Novarei un nou set (25-20). Situaţia s-a repetat şi în setul 3, când campioana României a avut un nou start în trombă (4-0). Asystel a revenit aşa cum o făcuse şi până atunci şi a pus capăt (25-18) unui meci care, în condiţii normale, cu toate jucătoarele pe teren şi cu salariile plătite la zi, ar fi fost unul de câştigat.  

Metal: Sadurek (5 puncte) - Onyejekwe (5), Trică (5), Borovisenk (9p), Berdilă (2p), Mureşan (19) - Cebic (libero). Au mai jucat: Berdilă, Cazamir, Miclea.

Antrenori: Zoran Terzic şi Branko Kovacevic.

Novara: Kirillova (1) - Rosso (4), Paggi (5), Barcellini (1), Barazza (9), Flier (14), Kozuch (11), Tom (16), Lapi, Camera (1) - Zardo şi Sirressi (libero).

Antrenori: Paglialunga, şi Pedulla.

Arbitru principal: Georgios Georgouleas (Grecia). Arbitru secund: Jacobus Nederhoed (Olanda).

În celălalt meci din grupa D, Zarachie Odinţovo (Rusia) - Fakro Muszyna (Polonia) 3:0 (19, 21, 22).

Meciurile din ultima etapă vor avea loc în 19 februarie: Fakro - Metal şi Novara - Odinţovo.

Clasament: 1. Novara 9 puncte, 2. Odinţovo 7p (10:9), 3. Fakro 7p (8:9), 4. Metal 7p (6:12).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite