Milena Sadurek şi Olga Tocko au făcut diferenţa cu Fakro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meciul de debut al echipei feminine de volei CSU Metal Galaţi în ediţia 2009-2010 a Ligii Campionilor le-a scos în prim-plan pe două dintre jucătoarele transferate în vară. Milena Sadurek a câştigat duelul cu cealaltă ridicătoare a Poloniei, Izabela Belcik, în timp ce letona Olga Tocko a făcut prăpăd în atac.

Un set a fost necesar campioanei României pentru a-şi regla jocul şi a-şi "calibra" atacurile. Un rol important în victoria clară (3:1) obţinută în faţa lui Fakro Muszyna, una dintre echipele de top ale Poloniei, l-a avut ridicătoarea Milena Sadurek. Născută la Katowice, în 18 octombrie 1984, fosta jucătoare de la BKS Stal Bielsko-Biała şi PTPS Farmutil Piła, celelalte reprezentante ale Poloniei în Liga Campionilor, şi-a condus cu pricepere echipa, alternând cu dibăcie zonele de atac şi păcălind adeseori blocajul advers prin schemele alese. Fosta campioană europeană la junioare (2002) a câştigat duelul cu Izabela Belcik, coordonatoarea lui Fakro cu care este colegă la lotul naţional - cele două au cucerit medaliile de bronz la ediţia din septembrie a CE de senioare.

La fel de bine a jucat şi letona Olga Tocko (27 de ani), care a confirmat că nu este socotită întâmplător printre cele mai bune atacante din voleiul european. Căpitanul Metalului din Galaţi are de altfel o bogată experienţă internaţională, ea evoluând câteva sezoane la RC Cannes, multipla campioană a Franţei, şi la Volero Zurich, cu ambele formaţii participând şi în Liga Campionilor.  

Dintre jucătoarele autohtone, titulara Nneka Onyejekwe şi-a făcut bine treaba pe centru, în timp ce Daiana Mureşan a avut o contribuţie importantă la câştigarea setului 3 - a intrat pe final, în locul ridicătoarei Sadurek, apariţia ei în sextetul de bază producându-se atunci când Metal a întors scorul de la 19-22 la 25-22!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite