Metal Galaţi are cel mai bun trăgător din Liga Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa feminină de volei CSU Metal Galaţi va juca după-amiază, de la ora 16.00 (în direct la Sport.ro), la Odinţovo (Rusia), cu Zarachie, în etapa a patra din Liga Campionilor, grupa D. Reprezentantele României ocupă poziţii de top în clasamentele individuale ale prestigioasei competiţii.

În ceea ce priveşte punctele realizate din serviciu (aşi), primul loc este ocupat de tânăra Nneka Onyejekwe. Ea a reuşit 8 puncte, disputând trei meciuri, respectiv douăsprezece seturi. Jucătoarea română este urmată de Eva Ianeva (Cannes), cu 7p, Eda Erdem (Fenerbahce Istanbul) şi Ozge Cemberci (VakifGunes Istanbul), fiecare cu câte 6p. Metal Galaţi mai are două jucătoare în acest top, pe Olga Tocko şi pe Veronica Maria Gomez Carabali, fiecare cu câte trei aşi. În ceea ce priveşte eficienţa serviciului, Nneka este pe poziţia a 10-a, cu 5,56%, primul loc fiind ocupat de Aleksandra Liniarska (Enion Energia Dabrowa Gornicza), cu 18,18%.

După punctele reuşite în primele trei etape ale Champions League, din toate procedeele (atac, blocaj şi serviciu), căpitanul Metalului, Olga Tocko, se află pe 2, cu 59 de puncte. Primul loc este ocupat de Natalia Gonciarova (Dinamo Moscova), cu 60 de puncte. A doua ca productivitate din echipa noastră este Gomez, care se poziţionează pe 16 în acest top, cu 41 de puncte.

Olga Tocko este, în schimb, cea mai bună trăgătoare din Champions League. Ea a adus 53 de puncte echipei sale în cele trei meciuri disputate până acum, câte a reuşit şi Gonciarova. Metal mai are două jucătoare în acest top: Gomez, pe locul 15, cu 34 de puncte, şi Jelena Alajbeg, pe 23, cu 30 de puncte. Ca eficienţă în atac (raport între numărul de atacuri şi punctele făcute din ele) Tocko este pe 9, cu 38,61%, lider fiind Martina Guiggi (Scavolino Pesaro), cu 59,38%. O eficienţă foarte bună are Mira Golubovic (locul 14, 34,21%), care este o altă jucătoare experimentată a Metalului din Galaţi.

Voleibalista din Serbia este bine cotată şi în privinţa blocajului, fiind pe locul 5 în top, cu 10 puncte. Pe prima poziţie se află poloneza Sylwia Pycia, de la Fakro Muszyna, cu 19 puncte. În acest top mai este prezentă şi Nneka (locul 9-15), cu 8 puncte din blocaj.

În sfârşit, la capitolul preluare cel mai bine din echipa campioană a României stă Gomez, pe locul 6, cu 51,52%. Tocko este pe 13, cu 40,35%.

După cum se observă, faptul că Metal Galaţi are două victorii în primele trei etape ale Ligii Campionilor nu este deloc întâmplător. O victorie astăzi, în Rusia, ar asigura calificarea sa în Top 12 (primele douăsprezece echipe din Europa). O performanţă care nu a mai fost atinsă de când competiţia se desfăşoară într-un nou format.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite