Victorie extraordinară pentru Metal Galaţi în Liga Campionilor: 3:2 cu Odintsovo!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La final voleibalistele de la Metal Galaţi s-au prins într-o horă a bucuriei
La final voleibalistele de la Metal Galaţi s-au prins într-o horă a bucuriei

Meci senzaţional la Buzău, astăzi, în etapa a treia a Ligii Campionilor la volei. Echipa feminină CSU Metal Galaţi a câştigat în faţa vicecampioanei Rusiei, Zarachie Odintsovo, după ce a fost condusă cu 2:0 la seturi: 3:2 (-19, -18, 24, 16, 7). Acest succes deschide porţile calificării în Top 12 pentru formaţia din oraşul dunărean.

Aflate pe locurile 3, respectiv 4 în grupa D a Ligii Campionilor, Metal şi Zarachie s-au luptat pentru o victorie care să le menţină în cursa pentru calificarea în Top 12 (se califică primele trei clasate).

Cum se întâmplase şi în partida cu Fakro, campioana României s-a urnit mai greu. Şi a pierdut primul set la o diferenţă clară (19-25). Nici următorul nu a adus o ameliorare în jocul formaţiei pregătite de Zoran Terzic. Astfel că şi acest set a fost cedat, diferenţa fiind chiar mai mare: 18-25. În actul 3 s-a produs minunea. Neavând ce pierde, Metal a evoluat cu mai mult curaj şi, într-un final palpitant, a reuşit să rămână în joc: 26-24.

Setul 4 a fost unul în care gruparea gălăţeancă s-a aflat în permanenţă la conducere, asigurându-şi o diferenţă de puncte substanţială. Metal a câştigat cu 25-16! Decisivul s-a desfăşurat după acelaşi scenariu, echipa lui Terzic beneficiind de opt mingi de set şi de meci: 15-7!

Metal a acumulat două victorii din trei meciuri, în timp ce Odintsovo nu a reuşit să câştige niciunul!

Celălalt meci din etapa a 3-a va avea loc joi, 17 decembrie, în Polonia, între Fakro şi Asystel Novara (Italia). O victorie a oaspetelor avantajează pe Metal Galaţi.

Campioana României va susţine următorul meci pe 7 ianuarie, în Rusia, cu Odintsovo, o victorie acolo putând să-i asigure calificarea în Top 12.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite