Metal Galaţi dă test la limba rusă în Liga Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mira Golubovici atacă şi aduce un nou punct pentru Metal Galaţi
Mira Golubovici atacă şi aduce un nou punct pentru Metal Galaţi

Cu o victorie (3:1 cu Fakro) şi un eşec (0:3 la Novara), echipa feminină de volei CSU Metal Galaţi abordează meciul de astăzi (ora 17.00, Buzău / în direct la Sport.ro), cu Odintsovo (Rusia), de pe poziţia a treia a grupei D din Liga Campionilor.

Lupta pentru calificarea în Top 12 este acum mult mai complicată decât părea la prima vedere. Cu două victorii la activ, Novara nu dă semne că ar putea pierde vreun meci în această serie. Ceea ce înseamnă că pentru două locuri care asigură prezenţa în primele douăsprezece echipe ale Europei se luptă celelalte trei echipe.

În contextul actual, pentru Milena Sadurek, Olga Tocko, Nneka Onyejekwe şi colegele lor meciul de astăzi, cu Odintsovo, are o importanţă foarte mare. Metal nu are altă variantă decât victoria, situaţie în care formaţia rusă ar înregistra cel de-al treilea eşec în tot atâtea meciuri. Ceea ce ar obliga-o să încerce a se revanşa în Polonia pentru a mai emite pretenţii la calificare - în acest caz, echipa lui Terzici ar fi avantajată.

Pentru Metal există o variantă şi mai bună pentru a se califica: să se impună în ambele partide cu Odintsovo - returul se joacă în Rusia, pe 7 ianuarie. În acest fel ea ar fi calificată în faza următoare indiferent de rezultatele pe care le va obţine în ultimele două etape.  

Din lotul vicecampioanei Rusiei fac parte câteva internaţionale de senioare Olga Fateeva (25 de ani), Tatiana Koşeleva (21) şi Maria Zadan (26), respectiv junioarele Ekaterina Bogacieva (20 de ani), Ekaterina Pankova (20 ani). Lot li se alătură două voleibalistele din Brazilia: Walewska Moreira de Olveira (30 de ani), care a evoluat în Italia, la Perugia, şi în Spania, la Murcia, şi Paula Renata Marques Pequeno (27), care este la primul sezon în cupele europene.

Lotul campioanei României le cuprinde pe ridicătoarele Milena Sadurek şi Sabina Miclea, căpitanul Olga Tocko, venezueleanca Veronica Gomez, experimentatele Mira Golubovici, Sonja Borovinsek, tânăra Jelena Alajbeg, talentatele Daiana Mureşan, Nneka Onyejekwe, Alexandra Trică şi liberoul Sabina Miclea.

Meciul Metal Galaţi - Zarachie Odintsovo va fi arbitrat de turcul Abdulkadir Ilbeyli şi macedoneanul Nikola Micevski.

Celălalt meci din grupă, Fakro Muszyna (Polonia) - Asystel Novara (Italia), se va disputa joi, 17 decembrie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite