Fakro a învins pe Novara şi a egalat pe Metal Galaţi la puncte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fakro a surclasat pe Novara
Fakro a surclasat pe Novara

Învinsa Metalului Galaţi din prima etapă a Ligii Campionilor la volei este pusă pe fapte mari. Într-un meci contând pentru etapa a 3-a din grupa D, formaţia poloneză a surclasat pe Asystel Novara (Italia): 3:0 (15, 14, 9)!

Acest rezultat complică din nou lupta pentru calificarea în Top 12. În acest moment, în grupa D sunt trei echipe care au acumulat câte două victorii din trei posibile, ele fiind despărţite în clasament de setaveraj:
1. Fakro 5 puncte (7:3 / 2,333)
2. Asystel 5 puncte (6:5 / 1,200)
3. METAL 5 puncte (6:6 / 1,000)
4. Odyntsovo 3 puncte (4:9 / 0,444)

Victoria lui Fakro nu este, totuşi, una suprinzătoare, formaţia din Polonia reuşind în ediţia trecută a competiţiei să câştige chiar pe terenul lui Bergamo, echipă mai bine cotată decât Novara în campionatul Italiei.

Teoretic, şi vicecampioana Rusiei, acum pe ultimul loc, păstrează şanse de calificare - în cazul în care ar câştiga ultimele trei meciuri sau dacă s-ar impune în ultimele două, cu Metal, pe 7 ianuarie, şi cu Fakro, pe 13 ianuarie, ambele pe teren propriu. În ultimul caz, româncele şi polonezele s-ar lupta pentru a treia victorie în meci direct, perdantele fiind mai apoi obligate să câştige cu Asystel ca să fie sigure de calificare.

Metal îşi poate asigura calificarea în Top 12, matematic, în meciul din Rusia, pe 7 ianuarie. Cu o zi înainte în Italia, Novara va căuta să se revanşeze în faţa lui Fakro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite