Ana Bianca Moldovan și-a văzut visul cu ochii: joacă în Italia!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Transferată astă-vară, în Italia, la Chateau d'Ax Urbino Volley, Ana Bianca Moldovan a descoperit o țară pe care își dorea foarte mult să o viziteze. Clujeanca este fascinată și de nivelul la care se joacă volei în peninsulă, precum și de interesul localnicilor pentru acest sport.

”Adevărul”: Cum te simti in Italia? Te-ai adaptat la stilul lor de viata? Iti placea aceasta tara dinainte?
Ana Bianca Moldovan:
Italia e o țară foarte frumoasă. Îmi doream dinainte să o vizitez, dar acum am ocazia și să joc aici, ceea ce pentru mine este foarte important. Stilul lor de viață nu e foarte diferit de al nostru. Singura diferență ar fi că ei au o mentalitate puternică. Și cel puțin în ceea ce privește sportul, respectiv voleiul.

Cum ți se pare orașul în care stai? Ce te-a impresionat? Ce ai apucat să vizitezi în Italia?
Urbino, în care locuiesc, e un oraș mic, un centru universitar, dar foarte frumos. Până acum am vizitat Roma, care m-a impresionat mult, San Marino, Rimini și celelalte localități mai mici de lângă Urbino. Mă refer la Pesaro și Ancona. Mi-ar plăcea să văd cât mai mult, în special Milano și partea de sud a Italiei, mai ales Sicilia.



Clubul ți-a pus la dispoziție tot ce trebuie: casă, mașină?
Echipa la care evoluez e una puternică, fiind alcătuită din jucătoare experimentate, care au rezultate nu doar în campionatul italian, ci și în cel mondial. Mă bucur că fac parte dintr-o asemenea echipă. Da, clubul mi-a pus la dispoziție locuință, mașină.

Cum ai fost primită la noua ta echipă? Te înțelegi bine cu ale tale colege? Vorbești italiana sau în engleză?
La echipă am fost primită foarte bine, iar în ceea ce privește colegele, pe lângă faptul că sunt sportive profesioniste, foarte valoroase, îmi sunt și bune prietene. Mă înțeleg foarte bine cu toate. Vorbesc în italiană cu ele, dar și în engleză cu una dintre ele.

image



Spune-ne despre începuturile tale în volei.
Am început voleiul la 13-14 ani, la Clubul Sportiv Școlar Turda, cu domnul antrenor Alexandru Lazăr. Părinții mei nu au practicat nici un sport, dar le place foarte mult și de aceea au fost de acord ca eu să practic unul. Sezonul trecut, la Craiova, m-am simțit foarte bine. Am avut o echipă bună și foarte unită, cu antrenori și un președinte pe măsură. Am reușit să ne clasăm pe un loc bun, care ne-a permis să accedem într-o cupă europeană.

Antrenamentele și meciurile cum sunt în Italia, comparativ cu cele din România?
Și atrenamentele, și meciurile sunt diferite de cele din țară. Ei au altă mentalitate în ceea ce privește sportul. Jucătoarele sunt foarte puternice. Fac multă pregătire. Atmosfera la meciuri e senzațională.  Nu am cuvinte să o descriu... Sălile sunt pline de oameni care plătesc bilete pentru a vedea meciurile. Este de-a dreptul emoționant.

Ce obiective ți-ai propus pentru acest an cu echipa ta? Dar tu? Te gândești să prinzi lotul național pentru Europene?
Împreună cu echipa, în acest an ne-am propus să ocupăm un loc cât mai sus în campionat, să-l îmbunătățim pe cel de anul trecut, și anume locul 5. Vrem să câștigăm Cupa CEV. Obiectivul meu e să mă pregătesc în continuare la fel de bine. Să joc în cât mai multe meciuri atât în campionat, cât și în cupe. Bineînțeles că îmi doresc să fac parte din echipa națională la Europene, dar rămâne de văzut.

Ai păstrat legătura cu alte voleibaliste din țară? Cu cele din Italia te-ai văzut?
Țin legătura cu fetele din țară, cu fostele colege din Bacău, Craiova, iar cu româncele din Italia nu mă cunoștea, însă ne-am întâlnit în campionat.

image



În afară de volei, ce pasiuni ai? Îți place să mergi la film, la mall?
Îmi place foarte mult să călătoresc, să merg la film, să ascult muzică și bineînțeles, ca orice fată, să fac shopping.

Cu mâncarea italienească te împaci? Ai vreun fel de mâncare de-a lor care îți place?
Îmi plac pastele și pizza de la ei, dar mi-e dor de mâncarea noastră, românească.

image
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite