Bucureștiul nu are nicio echipă în finalele Diviziei A1 la volei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nici în acest an capitala României nu va fi reprezentată în finalele Diviziei A1 la volei, iar aceasta se întâmplă deși în semifinale Dinamo a avut echipă și la feminin, și la masculin. Titlul național și-l vor disputa Știința Bacău și Tomis Constanța (f), respectiv Remat Zalău și Explorări Baia Mare (m).

Anul trecut, pentru a doua oară în istoria, Bucureștiul nu a reușit să impună măcar o campioană în sporturile de echipă. Situația aceasta pare a se repeta și în 2011. La volei, cel puțin, nicio grupare din Capitală nu a izbutit să prindă finala. Iar această situație este oarecum paradoxală în contextul în care ea fost reprezentată și la feminin, și la masculin, de Dinamo - celălalt oraș în aceeași postură a fost Constanța.

Voleibalistele de la CSV 2004 Constanța au reușit, ieri seară, să obțină succesul numărul 3 în disputa de la București: 3:0 (15, 24, 20). Dinamo a avut probleme în special din cauza faptului că în lot nu prea există jucătoare care să facă preluare - în iarnă, japoneza Rie Kato a părăsit echipa.

Câștigătoare cu 3-1 la ”general” (3:1, 3:0, 1:3, 3:0), gruparea de pe Litoral se va bate din nou pentru titlul de campioană - în 2009 și 2010 a terminat pe locul 2. Adversară îi va fi Știința Bacău, formația care a dominat sezonul regulat și care a depășit în doar trei meciuri (3:0, 3:1, 3:1), în semifinale, pe Unic Piatra Neamț. Vor avea loc (cel mult) cinci partide - se va juca în sistemul ”cel mai bun în 3 din cinci meciuri”. Primele două sunt programate în Bacău, în 16 și 17 aprilie, iar următoarele la Constanța, în 29 și 30 aprilie. În cazul în care va fi egalitate la 2, în 3 mai, tot în Bacău, va fi ”decisivul”.

De remarcat că CSU Metal Galați, deținătoarea titlului de campioană, nu s-a înscris la ediția în curs (2010-2011) a Diviziei A1. Dintre jucătoarele care au evoluat la gruparea moldavă doar Alexandra Trică va juca din nou în finală, de data aceasta pentru Tomis.

La masculin, Remat, în ciuda numeroaselor schimbări de antrenori din acest sezon, a reușit să prindă finala, trecând de Dinamo, cu 3-1 (2:3 și 3:2, la București, 3:1 și 3:0, la Zalău). O surpriză a furnizat Explorări Baia Mare. Victorioasă (3:2, 3:2) la Constanța, gruparea maramureșeană a reușit să se impună pe teren propriu, în meciul cu numărul 4 - 3:2 (-16, 20, -18, 23, 9) - după ce pierduse marți, cu 2:3 (18, -18, 22, -17, -13).

Finala se va disputa tot în sistemul ”cel mai bun în 3 din 5 meciuri”. Primele două partide sunt programate în Baia Mare (16 și 17 aprilie), următoarele două în Zalău (29 și 30 aprilie). În caz de egalitate, Explorări va găzdui ”decisivul”, în 3 mai.

Păcat că Federația Română de Volei (FRV) suprapune, ca date de desfășurare, finala masculină cu cea feminină. Confederația Europeană de Volei (CEV), de pildă, programează turneele finale ale Ligii Campionilor la date diferite (la o săptămână unul de celălalt) astfel încât iubitorii acestui sport să le poată urmări pe amândouă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite