Constanţa e mai tare ca Montpellier şi la volei, nu doar la handbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constănţenii au motive de bucurie. Au învins una dintre echipele puternice din Franţa
Constănţenii au motive de bucurie. Au învins una dintre echipele puternice din Franţa

Debut excelent în ediţia 2009-2010 a Cupei CEV pentru echipa masculină de volei Tomis Constanţa. Semifinalista din Challenge Cup n-a lăsat nicio şansă francezilor de la Montpellier Volley, întrecându-i cu un sec 3:0.

Cu Laurenţiu Lică aflat în postura celui care putea descifra jocul Tomisului - în ediţia trecută a evoluat la campioana României -, gruparea franceză a venit în ţara noastră cu gândul de a-şi salva imaginea şifonată bine în Hexagon (se află pe locul 12 în clasament, cu doar nouă puncte şi trei victorii după zece etape).

Deplasarea la Constanţa, care a durat cam două zile, pe ruta Montpellier - Barcelona - Bucureşti, nu le-a priit deloc francezilor. Ei au reuşit, într-adevăr, să se ţină tare în primul set, când au avut şi trei mingi de 1:0, însă Began, Firpo şi ai lor colegi au evitat un deznodământ periculos. Tomis s-a impus cu 34-32, scor rar chiar şi în voleiul mare, după care a evoluat la turaţie din ce în ce mai mare. Ultimul set a consfiinţit superioritatea echipei lui Stelio De Rocco, care a condus la un moment dat cu 13-1, pentru a se impune la o diferenţă obişnuită pentru ligile inferioare: 25-15.

După victoria din Liga Campionilor la handbal, constănţenii reuşesc să învingă o echipă din Montpellier şi la volei.

Prin această victorie Tomis a luat o opţiune serioasă la calificarea în optimile de finală. Returul este programat pe 8 decembrie, la Montpellier.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite