Giba: "Acesta a fost ultimul meu Mondial"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Giba (centru) sărută trofeul
Giba (centru) sărută trofeul

Soţul Cristinei Pîrv a devenit ieri campion mondial la volei pentru a treia oară. La puţin timp după victorie, brazilianul a anunţat că nu va participa la ediţia din 2014 a CM.

Cunoscut ca Giba, voleibalistul brazilian Gilberto Amaury de Godoy Filho a declarat după finala câştigată (3:0) în faţa Cubei: "Suntem foarte, foarte fericiţi. Am trecut prin momente dificile în aceste trei săptămâni petrecute în Italia. S-au întâmplat multe lucruri, am întâlnit adversari dificili. Noi însă am rămas uniţi. Am format din nou o familie. Pentru mine este un sentiment incredibil".

Căsătorit cu jucătoarea română de volei Cristina Pîrv, Giba a anunţat, totodată, că acesta este ultimul turneu final al CM la care participă. "Sărbătoarea va rămâne mereu gravată în sufletul meu. Acum trebuie să mă pregătesc pentru Jocurile Olimpice de la Londra. Am avut mereu pasiune pentru acest joc. Voi încerca să-mi mai ajut echipa câţiva ani. Brazilia are mari jucători, iar eu vreau să ajut la dezvoltarea acestei echipe".

În vârstă de 34 de ani, Giba are un palmares impresionant în volei. Campion olimpic în 2004, finalist în 2008, el a câştigat titlul mondial în 2002, 2006 şi 2010, Cupa Mondială în 2003 şi Liga Mondială de opt ori (2001, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2010). A câştigat titlul în Brazilia şi Rusia, precum şi Cupa Italiei. Giba n-a răzbit uşor în volei. Pe când era bebeluş a suferit de leucemie, iar în copilărie a fost rănit grav la un braţ. În 2002, a fost depistat pozitiv (canabis) şi suspendat. A avut puterea să revină la vârf şi să cucerească noi titluri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite