„Nu trebuie să comparăm România cu Metal Galaţi!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Căpitanul naţionalei Germaniei, Angelina Grün, este de părere că voleiul din ţara noastră merită o echipă în Champions League. Una dintre cele mai experimentate jucătoare ale grupării din Istanbul, Grün a fost MVP-ul partidei dintre Metal Galaţi şi Vakifbank, încheiată cu scorul de 1-3.

Adevărul Sporturi: Ce părere ai despre această grupă C a Ligii Campionilor?

Angelina Grün: Cred că este cea mai dificilă grupă din Champions League. Nu-mi dau seama cum au putut să ajungă într-o serie ca aceasta patru echipe la fel de puternice. Va fi foarte dificil pentru fiecare formaţie să se califice în faza următoare.

Se poate face face un pronostic la calificare?

Este foarte dificil să spun acum care vor fi primele două grupări care se vor califica din această grupă. Muszyna domină voleiul feminin în Polonia, Metal nu are rival în România, Bergamo este un club de top din Italia, iar Vakifbank are ca obiectiv optimile de finală ale Champions League.

Metal a pierdut acasă, după o victorie cu Muszyna în deplasare. Mai speră?

Metal Galaţi are şansa ei la calificare. Noi am dominat primul set în meciul direct, am controlat majoritatea mingilor şi în cel de-al treilea şi ne-am impus greu, cu 3-1. Problema lor în jocul cu Vakifbank a fost serviciul. Nu au servit constant pe durata întâlnirii şi cred că acolo au pierdut.

Terzici a încercat să o anihileze pe Nikolici, însă Vakifbank a găsit soluţii în ofensivă.

Ne-am aşteptat ca Zoran Terzici să o anihileze pe Jelena Nikolici, deoarece o cunoaşte foarte bine de la naţionala Serbiei. Am încercat să mutăm acţiunile pe o altă parte şi poate că aşa l-am surprins pe selecţionerul plav. Din punctul meu de vedere, Jelena este o jucătoare completă, care ştie să evolueze perfect de fiecare dată.

Ce părere ai de voleiul din România?

Am jucat de multe ori împotriva naţionalei feminine a României. Cred că acest sport este dezvoltat aici, însă nu putem compara pe Metal Galaţi cu naţionala voastră. Jucătoarele care evoluează în Champions League pentru Galaţi pot face oricând o echipă care să reprezinte cu succes orice ţară din Europa.

Este un dezavantaj că Metal Galaţi îşi dispută partidele „de acasă” în Bucureşti?

Nu ştiu dacă lipsa sălii este sau nu un dezavantaj. Am văzut că adversarele noastre au avut parte de o atmosferă excelentă în Bucureşti, aşa că nu pot spune că au fost lipsite de aportul fanilor. O altă formaţie din grupa noastră, Volley Bergamo, joacă partidele de pe teren propriu într-o altă sală decât cea în care se antrenează şi nu au probleme.

Dar au pierdut cu Muszyna...

Nu trebuie să dăm vina pe sală. Acolo s-a întâmplat altceva, părerea mea. Bergamo este un team redutabil şi nu are cum să se încurce, fie şi într-o altă arenă. Noi am jucat cu ele şi le cunoaştem foarte bine. Sunt sportive puternice şi experimentate, dar să nu uităm că Muszyna are încă un cuvânt greu de spus în această serie, chiar dacă au pierdut acasă cu Galaţi cu 0-3.

Obiective pentru viitor?

Visul meu este să ajung în Final Four-ul Champions League. Iar dacă voi juca şi finala, va fi minunat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite