Florin Grapă încearcă să readucă titlul la volei în Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Voleibalistele de la Ştiinţa se pregatesc pentru play off
Voleibalistele de la Ştiinţa se pregatesc pentru play off

Formaţiile feminine de volei Tomis Constanţa şi Ştiinţa Bacău reeditează, începând de astăzi, finala din 2011 a Diviziei A1. Primele două partide se dispută în oraşul moldav, a cărui echipă a terminat pe primul loc sezonul regulat.

Meciurile de astăzi şi mâine vor avea loc în Sala Sporturilor din Bacău. În 2011, s-a întâmplat la fel, însă atunci jucătoarele de la Tomis Constanţa au profitat de accidentările rivalelor de la Ştiinţa. "De data aceasta, cred că victoria va fi de partea noastră. Important este să câştigăm primele două meciuri de acasă", a declarat, pentru Agerpres, antrenorul studentelor, Florin Grapă.

Tehnicianul băcăuan consideră că formaţia sa poate cuceri al treilea titlu din istorie, după reuşitele din 1998 şi 2005, chiar dacă va avea în faţă "un adversar mai complet în comparaţie cu ediţia 2010-2011". "Anul trecut, Tomis miza în atac pe o super-jucătoare precum Nikolova. Acum, constănţencele au un repertoriu ofensiv mai variat şi tocmai din acest motiv sunt mai dificil de contracarat. Cred însă că şi noi avem o echipa mai bună faţă de ediţia precedentă. Aşa că eu consider că publicul va avea de câştigat venind la meciuri", a subliniat Grapă.

Ştiinţa Bacău va beneficia de efectivul complet, inclusiv Crina Hosu, recuperată după accidentarea suferită în sfertul de finală al Cupei României, partidă în care Ştiinţa a învins cu 3-0, săptămâna trecută, formaţia CSM Sibiu.

Finala Campionatului Naţional se va desfăşura după sistemul trei victorii din cinci meciuri, după partidele de la Bacău urmând două confruntări programate pe 24 şi 25 aprilie la Constanţa. În cazul în care Ştiinţa şi Tomis se vor afla la egalitate după cele patru meciuri, titlul se va decide în jocul cu numărul cinci, care ar urma să se desfăşoare în Bacău, pe 29 aprilie.

"Nu contează de câte meciuri va fi nevoie pentru stabilirea campioanei. Esenţial este să luam titlul", a concluzionat Florin Grapă, antrenorul Ştiinţei Bacău.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite