13.500 de spectatori la un meci!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Problemele financiare nu i-au împiedicat pe localnicii din Lodz să ridice o sală modernă, una în care s-au îngrămădit la fileu, la Campionatul European. Pregătită de Zoran Terzici, antrenorul Metalului din Galaţi, echipa feminină a Serbiei a început CE în forţă, cu trei victorii, însă n-a prins nici măcar semifinalele!

Polonezii iubesc sportul, iar voleiul le este foarte aproape de inimă. Nu întâmplător, la meciurile Campionatului European rezervat echipelor feminine localnicii din Lodz şi Katowice au luat cu asalt sălile.

În primul oraş, la partidele disputate de Polonia n-au fost niciodată mai puţin de 10.000 de spectatori, recordul înregistrându-se la semifinala pierdută (1:3 - la volei, în rezultatul unui meci apare semnul împărţirii, la departajarea echipelor în clasament seturile câştigate fiind împărţite la cele pierdute) de gazde, cu Olanda: 13.500 de fani au venit să vadă spectacol la nivel înalt! Cam câţi au fost prin anii ‘60, la Romexpo, la finala Cupei Campionilor dintre Rapid şi Dinamo...

La capitolul surprize se poate consemna necalificarea Rusiei, campioana mondială en-titre, în semifinale. Aceasta a pierdut (2:3) cu Olanda, în faza I a competiţiei, după care s-a înclinat (1:3) şi în faţa selecţionatei ţării gazdă.

La polul opus s-a plasat Italia, care a atins finala competiţiei cedând doar două seturi, unul cu Franţa, în grupe, celălalt cu Germania, în semifinale. De remarcat că la reprezentativa „azzurra” a evoluat şi Francesca Piccinini (30 de ani), frumoasa voleibalistă de la Bergamo care a evoluat anul trecut, în sala Rapid, contra Metalului din Galaţi, în Liga Campionilor. 

Serbia şi-a pierdut strălucirea

Clasată pe locul 2 la ediţia din 2007 a Campionatului European, echipa Serbiei şi-a pierdut aura. Paradoxal, trupa pregătită de Zoran Terzici, cel care este şi antrenorul campioanei României, Metal, a început în forţă competiţia, câştigând cele trei meciuri din prima fază fără să cedeze vreun set.

În faza a doua însă, Maja Ognjenovici, Ivana Djerisilo, Brizitka Molnar şi colegele lor nu s-au mai regăsit, pierzând cu Turcia (0:3) - formaţie pe care România a întrecut-o în Liga Europeană, la Constanţa, vara trecută - şi cu Germania (2:3).

Aceste insuccese au aruncat-o pe vicecampioana de acum doi ani pe locul 4 în grupă, implicit pe poziţiile 7-8 în ierarhia generală - cu excepţia semifinalelor, nu s-au mai disputat meciuri de clasament.

De remarcat că Azerbaidjan, formaţia care a eliminat naţionala noastră în preliminarii, s-a calificat în faza a doua. Şi că finala Italia - Olanda şi meciul pentru locurile 3-4, Polonia - Germania, s-au disputat după închiderea ediţiei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite