Volei: Metal Galaţi se destramă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Milena Sadurek a parasit Galaţiul dezamăgită
Milena Sadurek a parasit Galaţiul dezamăgită

Restanţele salariale la echipa campioana la volei feminin au dus la plecarea coordonatoarei poloneze Milena Sadurek, cu o săptămână înaintea meciului cu Fenerbahce din Liga Campionilor. Alte trei jucătoare străine şi-au chemat impresarul la Galaţi pentru a încerca rezolvarea problemelor financiare.

Situaţia financiară precară în care se află echipa campioană la volei feminin, CSU Metal Galaţi, a dus la o nouă revoltă din partea jucătoarelor.

Coordonatoarea echipei din Galaţi, poloneza Milena Sadurek, nu a mai suportat restanţele la plata salariilor, astfel că a refuzat să se prezinte la antrenamentul de joi dimineaţă. Surse din cadrul echipei ne-au dezvăluit că Sadurek nu a mai accepetat alte amânări şi a decis să părăsească echipa, a predat telefonul şi ce mai avea primit de la club, plecând spre Polonia.

De asemenea, Olga Tocko, Mira Golubovic şi Jelena Alajbeg, au ajuns aproape de limita răbdării, astfel că şi-au chemat impresarul la Galaţi. Împreună cu acesta au avut joi după-amiază o discuţie destul de lungă cu patronul şi peşedintele echipei, Corneliu Mangalea, în urma căreia au acceptat să mai aştepte pănă se vor găsi soluţii, conform căpitanului echipei, Olga Tocko.

„A fost o discuţie a impresarului cu preşedintele clubului la care am asistat şi noi. Se caută soluţii pentru plata salariilor şi vom aştepta să fie găsite. Indiferent de situaţie, cel puţin deocamdată, nu se pune problema să nu intrăm pe teren în meciul cu Fenerbahce din Liga campionilor, ca şi în jocurile din campionat", a declarat Olga Tocko. Aceasta a confirmat că Sadurek a părăsit echipa. „Din ce ştiu eu, a plecat spre Polonia", a spus Tocko.

Golubovic, Tocko şi Alajbeg au refuzat să intre pe teren în partida din 13 ianuarie cu Asystel Novara, din grupele Ligii Campionilor, ca protest pentru restanţele salariile.

Corneliu Mangalea a refuzat să comenteze situaţia clubului. „Este strict afacerea mea privată, aşa că nu interesează pe nimeni. Dacă am fi prezentat interes, am fi primit şi noi un sprijin cât de mic. Dar văd că nimeni nu consideră că reprezentăm Galaţiul şi România, că performanţele noastre merită altceva decât indiferenţă totală", a spus Corneliu Mangalea.

CSU Metal va întâlni în faţa următoare a Ligii Campionilor gruparea turcă Fenerbahce Itsnabul, partida tur fiind programată pe 10 februarie, la Buzău.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite