Zoran Terzici: „România are şansa a treia!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima reprezentativă a ţării noastre va întâlni selecţionata Serbiei în ultima rundă de calificare la turneul final al Campionatului Mondial. Naţionala feminină de volei a obţinut două victorii, din patru meciuri, şi s-a clasat pe locul trei în turneul de la Gabrovo, în spatele Bulgariei şi Cehiei.

În runda a treia, tricolorele vor întâlni selecţionata Serbiei, formaţie care anul trecut s-a calificat la turneul final al Jocurilor Olimpice de la Beijing, ajungând până în sferturile de finală ale acestei competiţii.

Selecţionerul reprezentativei Serbiei este Zoran Terzici, cel care pregăteşte şi echipa Metal Galaţi, campioana României.

Tehnicianul care a calificat pentru prima dată un club din ţara noastră în Champions League este de părere că turneul din Serbia va fi unul foarte dificil pentru jucătoarele antrenate de Florin Grapă. „Franţa sau Spania sunt două team-uri care pot fi învinse de românce. Problema este cu Serbia şi, cred eu, cu Croaţia. Aici se va decide totul“, a precizat Terzici pentru „Adevărul Sporturi“.

Tehnicianul echipei Serbiei a adăugat că, la ora actuală, tricolorele pornesc cu şansa a treia la turneul de calificare la Campionatul Mondial din Japonia, de anul viitor. „Ţinând cont de faptul că întrecerea se desfăşoară în Serbia, noi avem prima şansă în meciul direct.

România este o echipă imprevizibilă şi se poate întâmpla orice. Dacă această competiţie ar începe astăzi, să spunem, nu văd cum Serbia şi Croaţia ar putea pierde primele două locuri. România s-ar clasa pe locul trei, după cum văd eu seria“, a completat selecţionerul.

CUNOAŞTE LOTUL ŞI JOCUL TRICOLORELOR

Zoran Terzici a declarat pentru „Adevărul Sporturi“ că a urmărit toate meciurile naţionalei ţării noastre de la turneul de la Gabrovo, din Bulgaria. „Am fost bucuros, pentru că au evoluat jucătoare pe care eu le-am promovat la Galaţi, precum Sabina Miclea şi Nneka Onyejekwe. Cunosc foarte bine echipa României şi mă aştept ca sportive precum Ţurlea, Marcovici şi Onyejekwe să ne pună probleme în Serbia“, a încheiat Terzici.

Runda a treia de calificare la Campionatul Mondial se va desfăşura în perioada 17-19 iulie. România va face parte din grupa I, alături de Serbia, Croaţia şi Franţa sau Spania. Primele două echipe se vor califica la turneul final.

image

Nu cred că România poate învinge Serbia. Cel puţin nu acum. Croaţia va fi un adversar redutabil chiar şi pentru noi, iar Franţa şi Spania pot fi bătute.

image


Zoran Terzici
antrenor Serbia

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite