Zoran Terzici: „Nu am avut niciodată atât de mult ghinion!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa Metal Galaţi, antrenată de tehnicianul selecţionatei Serbiei, Zoran Terzici, va juca în grupa D a Champions League, la volei feminin, împotriva a trei formaţii de top. Adversarele campioanei ţării noastre sunt Asystel Novara, din Italia, gruparea rusă Zarechie Odintsovo şi clubul polonez Muszyna.

„Adevărul Sporturi“: Tragerea la sorţi nu prea a fost în avantajul echipei Metal Galaţi.

Zoran Terzici: Aşa este. Mai în glumă, mai în serios, aş putea spune că nu am avut niciodată atât de mult ghinion. Anul trecut, la prima noastră participare în Liga Campionilor, am avut o serie puternică, acum la fel. Sper să reuşim să trecem de grupă, deşi pare imposibil.

Poate Metal Galaţi să ajungă în fazele superioare ale competiţiei?

Depinde. Dacă vom reuşi să aducem la echipă jucătoarele pe care eu mi le doresc şi dacă nu vom mai avea parte de accidentări, aşa cum s-a întâmplat anul trecut, atunci eu sunt optimist. Cunosc foarte bine toate cele trei adversare ale noastre şi vom pregăti perfect meciurile.

Anul acesta este un sistem nou de calificare. Merg mai departe trei echipe din patru.

Şi acest lucru este adevărat. Dar, dacă ne uităm în grupa noastră putem vedea că nu există o formaţie sau două care să aibă şanse mai mari. Fiecare echipă din această serie poate să ajungă în fazele superioare, lucru pe care nu l-am văzut foarte des în competiţiile inter-cluburi, mai ales în prima fază a întrecerii.

Cu Muszyna v-aţi mai întâlnit şi anul trecut.

Aşa este. Sezonul trecut, în Polonia, Metal Galaţi a început perfect în Champions League şi a învins echipa din Fakro cu scorul de 3-0. Sunt convins că acest lucru îl putem repeta, atât în tur, cât şi în retur, în grupa noastră.

Vă temeţi de Odintsovo şi de Novara?

Sunt două cluburi puternice şi cu un buget asemănător, undeva la 10 milioane de euro. Au jucătoare de clasă şi se pot bate oricând la cucerirea Ligii. Zarechie Odintsovo a transferat-o pe brazilianca Oliveira Walewska şi sunt sigur că nu se va opri aici. Şi la Novara a venit Jenny Barazza, unul dintre cei mai buni centri din lume, aşa că vom avea partide foarte grele.

Vor mai veni jucătoare de marcă la Metal Galaţi?

Desigur, noi aşa ne-am propus. Am vorbit deja cu câteva sportive foarte bune şi aşteptăm semnale din partea lor. Este foarte important să avem stabilitate la club. Toate aceste lucruri contează enorm.

image
image


Jenny Barazza se teme de Metal

Una dintre cele mai bune jucătoare din lume,  italianca Jenny Barazza (foto), componentă a echipei Asystel Novara, a declarat pentru „Adevărul Sporturi” că echipa Metal Galaţi este o formaţie dificilă şi greu de învins. „Dacă toate echipele din România sunt de nivelul celei din Galaţi atunci, cu siguranţă, au şanse mari să ajungă în top.

Din păcate cu un singur club nu poţi aduna foarte multe puncte. Ne va fi greu pentru că am jucat împotriva lor şi anul trecut”, a completat componenta naţionalei Italiei. Barazza, în vârstă de 28 de ani, a câştigat Champions League cu Foppapedretti Volley Bergamo, echipă care a învins pe Metal Galaţi, cu 3-1, la Bucureşti, în sala Rapid, şi cu 3-1 în Italia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite