WBC a cerut disputarea unui nou meci între Pascal şi Hopkins

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hopkins primește o lovitură în plină figură de la Pascal
Hopkins primește o lovitură în plină figură de la Pascal

WBC a cerut disputarea unui nou meci între canadianul Jean Pascal şi americanul Bernard Hopkins, la trei săptămâni după ce partida dintre cei doi pugilişti s-a soldat cu o remiză, ceea ce i-a permis lui Pascal să-şi păstreze centura la categoria semigrea.

Potrivit ESPN, preşedintele WBC Jose Sulaiman a trimis o scrisoare protagoniştilor pentru a le cere disputarea "imediată" a unui nou meci, care ar înlocui lupta pentru titlu pe care Pascal a prevăzut-o cu Chad Dawson, pentru a-şi apăra centura a cincea oară.

La puţin timp după meciul cu Pascal, din 18 decembrie, din Quebec, Hopkins a susţinut că arbitrii-judecători i-au furat victoria. "A fost un furt şi afectează imaginea sportului nostru. Acesta este motivul pentru care pugiliştii americani nu vor să lupte în afara SUA. Ştiu că am câştigat acest meci. Dacă acest băiat (Pascal) vrea să se poată uita în oglindă cu demnitate, singurul lucru pe care îl poate face este să lupte din nou cu mine", a spus atunci Hopkins.

Campion neînvins timp de zece ani, Hopkins încerca, în meciul cu Pascal, să devină cel mai în vârstă campion mondial din istoria unei organizaţii majore. Arbitrul american l-a văzut câştigător cu 114-112, însă ceilalţi doi oficiali, canadian şi belgian, au notat remiză: 113-113 şi 114-114.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite