Voleibalistele servesc pe nisipul fierbinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până acum nu a mai existat în România nicio întrecere la care să participe numai echipe de junioare.Clubul MAVI Bucureşti organizează, până joi, „Cupa Mavi“ la volei pe plajă, o competiţie care se desfăşoară pe un teren special amenajat în Capitală.

La această întrecere au fost invitate 23 de echipe de cadete, sportive născute în anii 1992 şi 1993, şi 16 formaţii de junioare, voleibaliste care nu au împlinit vârsta de 19 ani. Pe un teren special amenajat în cadrul Complexului Tei din Capitală se desfăşoară partidele din această întrecere.

„Cupa Mavi” a debutat sâmbătă, cu tabloul de calificare la cadete, urmând ca mâine să înceapă şi meciurile junioarelor. „Am făcut un campionat numai pentru fete deoarece voleiul pe plajă a ajuns mai cunoscut la feminin, însă sperăm ca, în viitor, să putem să atragem şi cluburi de băieţi”, a declarat, pentru „Adevărul Sporturi”, Răzvan Ifrim, organizatorul acestei întreceri şi antrenor la MAVI.

SE JOACĂ DUPĂ SISTEMUL MARILOR TURNEE

Un jucător de volei pe plajă trebuie să se adapteze altor reguli, astfel că elementele de bază diferă. „Lovitura de atac se execută altfel, preluarea se face numai de jos, nu există pasa pe sus, şi am putea continua. Din păcate, mulţi dintre jucătorii de volei adevăraţi, de la juniori vorbind, vin la antrenamente şi, după o anumită perioadă, renunţă.

Aici, modul de deplasare este altul, iar echipa este formată numai din doi componenţi”, a explicat Răzvan Ifrim. La această întrecere se respectă acelaşi regulament ca la marile competiţii organizate de federaţia internaţională de specialitate (FIVB). Se vor juca meciuri pe tablou de 16 echipe, cu dublă eliminare, astfel că, pentru a cuceri trofeul, la cadete, este nevoie de cel puţin cinci meciuri până la medalie.

„Asta nu înseamnă că o înfrângere te scoate din competiţie. În cazul unui eşec ai şansa recalificărilor, iar dacă nu mai pierzi, eşti învingător. Practic, acest sistem îţi mai oferă o şansă la titlu”, a explicat Răzvan Ifrim. Printre favoritele la primul loc se numără Adriana Rotaru, componentă a clubului CSS 6 Bucureşti, sportivă care anul trecut a terminat pe treapta a treia, Beatrice Chiriţoiu (MAVI – Liceul „Mircea Eliade“) care a obţinut locul patru în 2008 şi este a doua favorită, în timp ce Diana Dicu, de la clubul MAVI, este cap de serie numărul trei, după ce în sezonul trecut a încheiat pe poziţia a şaptea în clasament.

La ediţia din acest an şi-au anunţat participarea numai cluburile bucureştene MAVI, CSS 6, CSS 1, CSS 2, CSS 5, Liceul „Mircea Eliade“  şi CSS Voluntari. Partidele încep, în fiecare zi, la ora 8.30, ultimul meci având loc la ora 18.00.

image

Echipele înscrise au parte de toate condiţiile pentru a putea juca, terenul fiind unul de standarde europene. Premiile sunt substanţiale şi aşteptăm finalele.

image


Răzvan Ifrim
organizator turneu

2.000 de euro pentru un club

Pentru a putea supravieţui, un club are nevoie de bani pentru teren de pregătire şi joc, echipamente şi fonduri pentru asigurarea calendarului competiţional. Iar cum majoritatea turneelor se desfăşoară în străinătate, trebuie investiţi aproximativ 2.000 de euro pe sezon doar pentru a le asigura celor mici cât mai multe meciuri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite