Voleibalistele au debutat cu victorie în preliminariile JO 2012: 3:0 cu Austria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipa feminină de volei a României ^ Foto: CEV
Echipa feminină de volei a României ^ Foto: CEV

Echipa feminină de volei a României a câștigat cât se poate de clar meciul de debut în turneul ce se desfășoară la Kaliningrad și care contează pentru faza a doua a preliminariilor Jocurilor Olimpice 2012: 3:0 (23, 14, 24) cu Austria.

Pregătită de Darko Zakoci, echipa noastră n-a avut niciun fel de emoție, în cele trei seturi fiind la conducere aproape în permanență – în setul 1, Austria a avur 21-20, iar în ultimul a fost în avantaj în cinci rânduri (1-0, 4-3, 5-4, 12-11 și 14-13). De altfel, și durata meciului (77 de minute) arată că România n-a pierdut mult timp în fața adversarelor.  

Alexandra Sobo a fost cea mai bună jucătoare a meciului, reușind 14 puncte, în timp ce Ioana Nemțanu și Andreea Ispas s-au remarcat ca cele mai bune jucătoare ale patridei la serviciu, respectiv preluare.

Zakoci a foslosit următoarea formulă de start: Sabina Miclea (1 punct) – Ioana Nemțanu (12p), Alexandra Sobo (14p), Elena Zaharia (1p), Alexandra Trică (11p), Alina Albu (8p) – Andreea Ispas (libero). Au mai jucat Diana Neaga (3p) și Iuliana Matache, în timp ce Daiana Mureșan și Nneka Onyejekwe nu au fost folosite.  

În următorul meci din grupa B a turneului din Rusia, mâine, la 15.30, România va întâlni Spania. O victorie va asigura locul 1 naționalei noastre. În grupa A, Rusia a învins (3:0) Slovacia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite