Victorie cu repetiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mira Golubovici atacă şi aduce un nou punct pentru Metal Galaţi
Mira Golubovici atacă şi aduce un nou punct pentru Metal Galaţi

Metal a câştigat (3:1) meciul cu Fakro la debutul în ediţia 2009-2010 a Ligii Campionilor. Momentul-cheie a fost în setul 3, când Terzic a introdus-o pe teren pe tânăra Daiana Mureşan şi gălăţencele au revenit de la 19-2. Campioanele României au făcut abstracţie de problemele financiare cu care se confruntă. „Din acest motiv, bucuria victoriei a fost mult mai mare!“, a mărturisit Daiana Mureşan.

Debut perfect pentru Metal Galaţi în ediţia 2009-2010 a Ligii Campionilor. Ca şi anul trecut, campioana României a câştigat în faţa lui Fakro Muszyna, una dintre cele trei reprezentante ale Poloniei în competiţie.

„Acum victoria a fost şi mai frumoasă. În primul rând pentru că am jucat. În 2008, n-am fost folosită. Apoi, pentru că atunci ne-am impus cu uşurinţă, în trei seturi. De data aceasta a fost mult mai palpitant, noi revenind de la 0:1. Pe de altă parte, nu ne-am lăsat afectate de problemele financiare cu care se confruntă clubul. Ceea ce nu este deloc simplu", a declarat pentru „Adevărul Sporturi" Daiana Mureşan.

Zoran Terzic a făcut mutarea ideală

Născută pe 6 iulie 1990, la Timişoara, tânăra jucătoare şi-a făcut loc cu greu într-o echipă care, în ultimii trei ani, a numărat numeroase vedete ale voleiului european. Nici la meciul cu Fakro nu a fost titulară, antrenorul Zoran Terzic preferând să folosească un sextet experimentat: Sadurek - Gomez, Onyejekwe, Alajbeg, Tocko, Golubovic - Cebic (libero).

În setul 3, când Fakro ameninţa să preia conducerea la „general" - conducea cu 21-19 -, antrenorul sârb a făcut o mutare câştigătoare: a trimis-o pe teren pe Daiana în locul coordonatoarei. „Este foarte greu să joci fără ridicătoare, însă nouă ne-a ieşit. Am fost introdusă pentru blocaj. Şi am reuşit două puncte care au contat enorm", explică Mureşan.

Metal a revenit de la 19-21 şi a câştigat setul cu 25-22! Şase puncte la rând, la acest nivel, iată ceva care se obţine foarte greu. Atunci s-a jucat practic meciul. Campioana României a dominat actul cu numărul 4, câştigându-l la o diferenţă consistentă: 25-16.

N-a fost timp de petrecere

Să nu vă închipuiţi că după această victorie voleibalistele Metalului au avut timp să petreacă. „Ne-am întors la hotel, am luat masa, iar apoi am plecat la Galaţi. N-a fost nicio petrecere. Nu prea avem timp de aşa ceva şi nici nu era momentul", recunoaşte Daiana Mureşan, care trage speranţe că în curând lucrurile vor reintra în normal din punct de vedere financiar.

„Situaţia se va rezolva. Ar fi păcat să nu fie aşa. Oricum, noi avem un final de an încărcat. Vom juca în Rusia, pe 7 ianuarie. De Sărbători vom avea doar câteva zile libere", mărturiseşte Daiana, care sublinează un alt aspect interesant: „În Liga Campionilor, Metal joacă toate meciurile în deplasare. La Buzău e mai bine decât la Bucureşti, acest oraş fiind mai apropiat de Galaţi, ceea ce le permite suporterilor să ajungă mai uşor. Publicul a fost deosebit. Şi încurajările spectatorilor au contat foarte mult în obţinerea acestei victorii cu Fakro".

O victorie cu repetiţie dacă ne gândim la cea de anul trecut. O victorie ce trebuie repetată măcar o dată în această ediţie. Ceea ce ar da şanse Metalului să treacă de grupe.

Daiana Mureşan este fascinată de Haka

Considerată a fi o mare speranţă a voleiului românesc, Daiana Mureşan (foto, în dreapta, alături de Alexandra Trică) este fascinată de Haka, celebrul dans pe care rugbyştii neozeelandezi îl fac înaintea meciurilor-test. „Este ceva deosebit. Bănuiesc că te mobilizează înainte de meciuri“, a declarat voleibalista originară din Timişoara şi care are şi un rugbyst preferat: neozeelandezul Dan Carter, mijlocaşul la deschidere al selecţionatei All Blacks. Altfel, Daiana este studentă în anul I la psihologie, în Bucureşti.

No title
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite