Tomis şi Dinamo câştigă clar în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dinamovistele au sărbătorit la maximum victoria cu formaţia germană Schweriner
Dinamovistele au sărbătorit la maximum victoria cu formaţia germană Schweriner

Formaţiile româneşti din Cupa CEV au obţinut victorii mari în prima manşă a „optimilor“. Constănţencele s-au impus în Polonia, iar bucureştencele au învins liderul din Germania. Dacă trec de Pila (Polonia), respectiv de Schweriner (Germania), Tomis şi Dinamo vor da de două formaţii puternice în sferturi: Uralocika (Rusia), respectiv Arsizio (Italia).

În ediţia 2007-2008 a Challenge Cup, la feminin, România a avut trei echipe în sferturile de finală: Ştiinţa Bacău, Unic Piatra Neamţ şi Dinamo. Prima dintre ele s-a calificat în Final Four.

În acest an, reprezentantele ţării noastre sunt pe punctul de a reuşi o performanţă şi mai bună. În contextul în care Metal Galaţi joacă în Liga Campionilor, Dinamo Romprest şi Tomis Constanţa au şanse mari să pătrundă în „sferturile" Cupei CEV, competiţie care, valoric, este peste Challenge Cup.

Diana Neaga, evoluţie promiţătoare

Bucureştencele au reuşit să câştige cu 3:1 (23, 15, -16, 17) prima dispută cu Schweriner SC, liderul la zi al campionatului Germaniei, formaţie care a participat şi în Liga Campionilor în trecut şi care are un buget mai mare decât principalele noastre echipe de fotbal (se vorbeşte despre opt milioane de euro).

Dinamo a reuşit acest succes printr-un joc defensiv ireproşabil, Ana Maria Hâncu, Naomi Imamura, Alida Marcovici, Radostina Chiţigoi, Lucia Hatînova şi Anja Zdvoc acoperind foarte bine terenul.

O impresie deosebită a lăsat coordonatoarea Diana Neaga. Venită de la Galaţi în vara anului 2008, confruntată apoi cu o accidentare, jucătoarea în vârstă de 23 de ani a avut o contribuţie importantă la acest succes - ea a intrat în locul titularei Alica Szekelyova.

"A fost un meci pe care l-am tratat la fel ca pe celelalte, doar că a avut intensitate mai mare, fiind unul de cupe europene. Am întâlnit un adversar greu, aflat pe primul loc în Germania. Trebuia să ne dovedim valoarea, fiindcă şi noi suntem lideri în România. Pe noi ne-a interesat să câştigăm. Nu contează cine joacă. Trebuie să ne facem meseria", a declarat cea care ar putea fi o soluţie pentru acoperirea postului de ridicătoare şi la naţională.

Diana, care şi-a sărbătorit onomastica pe 7 ianuarie (o cheamă şi Ioana), a mărturisit că se simte bine la actuala sa echipă. "Fetele m-au primit frumos de la început. Atmosfera, colegele, clubul, toate sunt ok". În caz că va elimina pe Schweriner (returul va avea loc pe 13 ianuarie), Dinamo Romprest va da, mai mult ca sigur, în "sferturi", peste formaţia Yamamay Busto Arsizio, la care evoluează şi Carmen Ţurlea. Italiencele s-au impus pe teren propriu, tot cu 3:1, în faţa lui VDK Gent (Belgia).

Succes important pentru Tomis

Vicecampioana României s-a impus cu 3:0 (14, 15, 22) în deplasarea de la PTPS Pila şi mai are nevoie de doar un set câştigat în returul de la 13 ianuarie pentru a se califica în sferturi. Tomis Constanţa ar urma să dea piept în acea fază cu faimoasa Uralocika-NTMK Ekaterinburg din Rusia - aceasta s-a impus cu 3:1 în deplasarea de la Charleroi şi are calificarea în buzunar.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite