Tomis - Metal, derby în deschidere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sfârşitul acestei săptămâni, la 10 octombrie, se vor disputa meciurile primei etape din Divizia A1 la volei, atât la masculin, cât şi la feminin.

În întrecerea fetelor se înfruntă din start, la Constanţa, formaţiile care şi-au disputat titlul naţional în ediţia trecută de campionat şi care rămân principalele favorite.

Pe hârtie prima şansă o are Metal Galaţi, însă Tomis şi-a arătat „colţii” în finala din aprilie, deşi a pierdut. Disputa se anunţă cu atât mai interesantă cu cât ambele echipe au transferat câteva jucătoare în vară.

Gălăţencele le-au adus pe Sonja Borovinsek (Slovenia/ centru), Olga Tocko (Letonia/ trăgătoare), Veronica Carabali Gomez (Venezuela/ trăgătoare) şi Suzana Cebic (Serbia/ liberă), în timp ce la constănţence au venit croata Katarina Barun şi slovaca Martina Konecna.

Cele două echipe au disputat un meci de verificare în septembrie, la Constanţa, câştig de cauză (3:1) având Tomisul.

La masculin, CVM Tomis, campioană în ultimii trei ani, se aşteaptă la o replică şi mai puternică din partea lui Dinamo şi a Remat-ului din Zalău, care şi-au întărit lotul.

Sălăjenii, de pildă, au impresionat şi în meciurile amicale, ei reuşind o victorie chiar pe terenul campioanei Serbiei, Kragujevac.

Cel mai interesant meci al rundei inaugurale este programat la Bucureşti unde se întâlnesc două echipe dintre cele mai bune, foste campioane, Dinamo şi Explorări.

Etapa 1 (10 octombrie) - program meciuri

Feminin

Iaşi: Penicilina - SCMU Craiova
Bacău: Ştiinţa - CSM Sibiu
Constanţa: Tomis - Metal Galaţi
Bucureşti: IOR - CSM Focşani
Piatra Neamţ: Unic – „U” Cluj
Tg. Mureş: Medicina - Dinamo

Masculin

Buzău: Dacia - Tomis Constanţa
Bucureşti: Steaua - „U“ Cluj
Zalău: Remat - SCMU Craiova
Dej: Unirea - Torpi Tg. Mureş
Piatra Neamţ: VCM - CVM Braşov
Bucureşti: Dinamo - Explorări Baia Mare

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite