Titlul naţional rămâne în provincie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa masculină Remat Zalău a pus capăt supremaţiei Constanţei în volei, redevenind campioană a României după o pauză de 11 ani. Dinamo, ultima formaţie bucureşteană care a cucerit titlul, în 1995, s-a clasat pe locul 2, urmată de Tomis şi de Unirea Dej.

Altădată dominatori - Rapid şi Dinamo nu numai că s-au impus în competiţia internă, dar au câştigat şi disputat şi finale ale Cupei Campionilor, în timp ce Steaua s-a impus în Cupa Cupelor -, bucureştenii n-au reuşit nici în acest an să readucă titlul în Capitală.

De data aceasta nu Tomis Constanţa, campioana ultimilor trei ani, a fost cea mai valoroasă grupare a voleiului nostru, ci Remat Zalău, care a câştigat a 61-a ediţie a Campionatului Naţional cum nu se poate mai clar.

Clasată pe locul 2 la finalul sezonului regulat, cu 38 de puncte (16 victorii şi 6 eşecuri), formaţia sălăjeană a reuşit să se impună în toate cele şase partide disputate în primele trei turnee finale. Iar această serie de victorii i-a asigurat titlul înaintea ultimelor dispute găzduite de Constanţa, la sfârşitul săptămânii abia încheiate.

Succesul a fost pregătit din vara trecută

Succesul obţinut de Remat nu a fost atât de facil pe cât s-ar părea la prima vedere. În noiembrie trecut, de pildă, echipa din Zalău a pierdut la o diferenţă neaşteptată (0:3), la Bucureşti, cu Steaua, formaţie care a jucat mai apoi pentru evitarea retrogradării! În aceeaşi perioadă, sălăjenii au înregistrat alte rezultate contradictorii: pe teren propriu au surclasat (3:0) pe Tomis, iar apoi au pierdut (1:3) cu Dinamo, iar în deplasare au cedat la Baia Mare (0:3) şi la Tg. Mureş (2:3)!

Această inconstanţă a avut urmări imediate la nivelul conducerii tehnice, Dragan Dordevic părăsind echipa. În locul său a fost numit ca antrenor principal Michael Warm, cel care a colaborat cu Stelian Moculescu la echipa Germaniei. Şi, deşi a fost eliminată în „optimile" Challenge Cup (0:3, 3:0 şi 12-15 cu Dukla Liberec), Remat a reuşit să-şi asigure prezenţa în grupul celor 4 echipe ce au luptat pentru titlu încă de la începutul lunii martie, când a trecut (3:1) de Explorări Baia Mare.

Cu toate că l-a pierdut pe Valentin Pereu pe finalul sezonului regulat (a forţat revenirea după o accidentare mai veche), Remat a avut variante de schimb graţie lotului valoros, conturat vara trecută când au fost transferaţi Afloarei, Borota, Feher, Josifov şi Lamb, ultimul fiind un ridicător care a evoluat în campionatul Portugaliei, dar şi în Liga Campionilor. În iarnă a fost adus danezul Ditlevsen, remarcat mai apoi ca un trăgător de excepţie. Alături de aceştia s-a ilustrat Marius Ciortea, căpitan al echipei.

image

Lotul de jucători

-Coordonatori: Sergiu Alin Ilies (33 de ani), Adriano Lamb (30 de ani / Brazilia)
-Secunzi: Valentin Pereu (32 de ani), Cristian Marius Ciortea (26 de ani), Dan Borota (26 de ani), Mihai Ciupe (17 ani), Mihai Marieş (22 de ani)
-Centri: Gjoko Josifov (25 de ani / Macedonia), Vasile Afloarei (27 de ani)
-Universali: Mads Ditlevsen (26 de ani / Danemarca), Serban Onişor Paşcan (21 de ani)
-Libero: Adrian Nicolae Feher (31 de ani), Aleksandar Ljubicic (29 de ani / Serbia) Antrenor principal: Michael Warm
-Antrenor secund: Aurel Vlaicu

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite