Stelian Moculescu este noul antrenor al tricolorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnicianul care a calificat naţionala Germaniei la Jocurile Olimpice de la Beijing a acceptat să preia prima reprezentativă masculină. Conform înţelegerii cu Federaţia Română de Volei, Moculescu va antrena, în paralel, şi actuala sa echipă de club, VfB Friedrichshafen.

Noul selecţioner al băieţilor îşi va începe activitatea pe 23 decembrie, atunci când se va întâlni cu cei 18 jucători pe care forul de specialitate îi va convoca pentru turneul de precalificare din luna ianuarie a anului viitor.

Preşedintele Federaţiei Române de Volei, Gheorghe Vişan, a declarat pentru „Adevărul Sporturi” că Stelian Moculescu va sta pe banca tehnică a naţionalei masculine de volei cel puţin patru ani.

„Am ajuns la un acord verbal cu dânsul, care urmează să fie semnat foarte curând. Durata contractului dintre Moculescu şi FRV este de cel puţin patru ani, până în 2012, atunci când expiră mandatul meu.

Dacă voi reuşi să mai rămân în funcţie şi după acea perioadă, atunci sunt sigur că şi domnul Moculescu îşi va mai prelungi înţelegerea cu federaţia pentru încă patru ani”, a precizat Vişan.

Discuţiile dintre Gheorghe Vişan şi Stelian Moculescu au început în vara acestui an, iar fostul antrenor al naţionalei Germaniei şi-a dat acordul pentru a antrena România în luna septembrie.

OBIECTIV PRINCIPAL: JOCURILE OLIMPICE

Preşedintele Federaţiei Române de Volei a ţinut să adauge că obiectivul noului selecţioner este unul îndrăzneţ: calificarea la Jocurile Olimpice din 2012 sau 2016. „Toată lumea spune că este ceva imposibil, însă uită un lucru. Moculescu a reuşit, în mai puţin de trei ani, să califice Germania la Olimpiadă.

Eu cred că este un tehnician care poate realiza acest lucru şi în ţara noastră”, a încheiat oficialul FRV. Stelian Moculescu a declarat că, în momentul actual, sunt multe lucruri care trebuie schimbate în voleiul românesc. „Am nevoie de cel puţin patru ani pentru a face aici o naţională competitivă, care să se bată într-un turneu final al unui Campionat Mondial sau al unui Campionat European.

După aceea vom vedea cum putem să încercăm o calificare la Jocurile Olimpice. Germania am preluat-o de pe locul 44 în lume şi am dus-o până pe poziţia a 14-a”, a precizat tehnicianul care a cucerit Champions League cu formaţia VfB Friedrichshafen, din Germania. Tehnicianul a completat că va antrena în paralel şi echipa sa de club, VfB Friedrichshafen, şi naţionala masculină a ţării noastre. „Locul meu de muncă este în Germania, la VfB.

Este echipa pe care am pregătit-o în ultimii ani şi cea alături de care am câştigat anul acesta Liga Campionilor”, a încheiat Stelian Moculescu.

Lotul pentru precalificările la Campionatul Mondial va fi definitivat pe 19 decembrie, iar Moculescu se va întâlni cu cei 18 jucători pe 21 decembrie, la Izvorani. În perioada 24 decembrie 2008 – 1 ianuarie 2009, tricolorii vor efectua un stagiu de pregătire centralizat la Friedrichshafen, unde vor susţine şi câteva meciuri de pregătire.

România va întâlni Ungaria, Bosnia-Herţegovina şi Austria la Viena, în perioada 3-5 ianuarie 2009. În cazul în care vor câştiga acest turneu, tricolorii vor merge la turneul de calificare pentru Campionatul Mondial, unde vor urma să întâlnească Grecia, Portugalia, Slovenia şi Danemarca.

image

Nu sunt Mesia! Lumea trebuie să înţeleagă acest lucru, însă voi face tot ce pot pentru a redresa naţionala.

image


Stelian Moculescu
selecţioner

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite