Ex-căpitanul Serbiei, la Metal Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ex-căpitanul Serbiei, la Metal Galaţi
Ex-căpitanul Serbiei, la Metal Galaţi

Participantă în Liga Campionilor, pentru al doilea an consecutiv, echipa feminină CSU Metal s-a reunit sâmbătă, la Galaţi, sub comanda lui Nenad Djurovici. Pe lângă cele patru jucătoare autohtone care au contribuit la realizarea eventului în ediţia 2008/09 - Nneka Onyejekwe, Alexandra Trică, Daiana Mureşan şi Sabina Miclea, gruparea moldavă a transferat câteva jucătoare care să suplinească plecarea unor titulare.

Principala achiziţie a Metalului o reprezintă ex-căpitanul echipei Serbiei, Vesna Citakovici-Durisici (născută la 3 februarie 1978 / 1,87 m), cunoscută ca o foarte bună jucătoare la blocaj. Pe postul de „principal” poate evolua şi internaţionala slovenă Sonja Borovinsek (născută la 4 iulie 1980 / 1,88 m), venită de la Branik Maribor.

A treia voleibalistă transferată de echipa lui Zoran Terzic este letona Olga Tocko (născută la 1 iulie 1982 / 1,90 m), care poate juca atât ca „fals”, cât şi ca „secund”, care are o bogată experienţă internaţională - a fost campioană a Franţei, cu Cannes, a Elveţiei, cu Zürich, câştigând Top Teams Cup şi disputând o finală de Challenge Cup, cu Panathinaikos Atena. 
 
Până la startul campionatului (10 octombrie) Metal are programate două stagii de pregătire, cel mai probabil în Serbia. În rima etapă campioana va juca la Constanţa, cu Tomis, în reeditarea finalei trecute.

Alina Albu a plecat la echipa lui dascălu

Jucătoare de bază în ultimii trei ani, Alina Albu a semnat pentru un an cu formaţia franceză Terville, antrenată de fostul mare internaţional român Pompiliu Dascălu. Maramureşeanca a plecat la sfârşitul săptămânii trecute în Hexagon după o vacanţă petrecută acasă, la Baia Mare.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite