VIDEO Scandal la Dej. Suporter băimărean leşinat după ce a fost imobilizat de poliţiştii comunitari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a doua întâlnire dintre CS Unirea Dej şi Explorări Baia Mare, din cadrul play-off-ului la volei masculin s-a lăsat cu incidente. La sfârşitul meciului, liderul suporterilor băimăreni, Simi Marcovici a leşinat, după ce a fost strâns de gât de poliţiştii comunitari din Dej.

Pe lângă volei, spectatorii dejeni au avut parte de gesturi obscene, dar şi de injurii din partea oaspeţilor de la Baia Mare. La finalul meciului din play-off, dintre CS Unirea Dej şi Explorări Baia Mare (scor 2-3), galeria băimărenilor a început să înjure publicul dejean, ca apoi poliţiştii comunitari din sală să dea un recital incredibil.

În urma injurăturilor venite în mod excesiv de cei aflaţi la peluza „Oaspeţi”, politiştii comunitari au încercat să-i evacueze pe băimăreni. Rezistenţa opusă de galeria venită din Baia Mare nu a făcut decât să aţâţe mai tare spiritele şi aşa extrem de agitate după meciul dintre cele două formaţii.
Liderul băimărenilor, Simi Marcovici, a fost prins la mijloc de către poliţiştii comunitari şi i s-a aplicat o corecţie fizică într-un mod brutal. Strâns de gât, acesta a leşinat preţ de câteva minute şi şi-a revenit doar după intervenţia medicilor prezenţi în Sala Sporturilor din Dej.

Tudor Antonescu, liderul grupării de suporteri, „ Nişte Dejeni” s-a declarat stupefiat de atitudinea celor de la Baia Mare, dar şi de intervenţia exagerată a poliţiştilor comunitari. „Cu băimărenii am fost întotdeauna în relaţii bune. Nu înţeleg ce s-a întâmplat ieri. Din câte am văzut eu, liderul lor a început să-i înjure pe poliţişti când aceştia au încercat să-i evacueze din sală. Poliţiştii au intervenit într-un mod grosolan asupra lui, l-au strâns de gât până ce a leşinat”, a spus acesta.

Poliţistul comunitar: „Aveam dreptul să uzez şi de baston“

Agentul care l-a imobilizat pe suporterul băimărean, a explicat exact cum s-au petrecut evenimentele: „A început să înjure spectatorii dejeni la finalul meciului, iar eu i-am cerut să iasă afară şi să se calmeze, apoi poate reveni în sală. M-a înjurat şi pe mine. L-am prins de mână să-l opresc să-i incite şi pe ceilalţi şi a sărit la mine. Atunci l-am imobilizat şi din moment ce a existat opoziţie din partea sa, am avut tot dreptul să-l opresc. Era transpirat şi mâinile îmi alunecau, iar singura modalitate a fost să-l cuprind de gât. Aveam dreptul să folosesc şi bastonul în acest context“, a declarat agentul Gheorghe Boian. Leşinat, suporterul a fost consultat de medici, dar şi-a revenit foarte repede.Simi Marcovici a fost amendat cu 300 de lei pentru gesturi obscene şi injurii, conform Legii 61.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite