O victorie este de ajuns!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Metal Galaţi  a pregătit în Elveţia meciul decisiv cu Zarachie Odinţovo
Metal Galaţi a pregătit în Elveţia meciul decisiv cu Zarachie Odinţovo

Pentru a depăşi faza grupelor Champions League şi a se număra printre cele mai valoroase 12 echipe ale continentului, Metal Galaţi trebuie să câştige joi, în Rusia. Campioana României mai are trei meciuri de disputat în prima fază a Ligii Campionilor. Şi are nevoie de un succes pentru a intra în Top 12.

O victorie în Rusia, joi, 7 ianuarie. Atât. O victorie, indiferent de diferenţa de scor. De atât are nevoie Metal Galaţi pentru a deveni prima echipă de volei din România care trece de grupele Ligii Campionilor.

Misiunea nu este deloc simplă, Zarachie Odinţovo fiind exponenta puternicei şcoli ruse de volei, ea cuprinzând în lot senioarele Fateeva (25 de ani), Koşeleva (21) şi Zadan (26), respectiv junioarele Bogacieva (20 de ani) şi Pankova (20 ani).

Lor li se alătură două voleibaliste din Brazilia: Walewska Moreira de Olveira (30 de ani), care a evoluat în Italia, la Perugia, şi în Spania, la Murcia, şi Paula Renata Marques Pequeno (27), care e la primul sezon în cupele europene.

Zarachie e, aşadar, o formaţie puternică, în ciuda celor trei eşecuri suferite în etapele precedente. În plus, o nouă înfrângere ar scoate-o din lupta pentru calificare. Situaţie cu care ne îndoim că s-ar împăca prea uşor.

Turneu în Elveţia între Crăciun şi Anul Nou

Pentru a pregăti acest meci extrem de dificil, campioanele României au participat între 27 şi 29 decembrie la TopVolley International, turneu găzduit anual de oraşul elveţian Basel. Spre deosebire de ediţia precedentă, când a disputat finala, Metal nu a mai reuşit să câştige vreun meci, clasându-se în final pe ultimul loc (6).

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite