Grecia, adversar de Mondiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grecia, adversar de Mondiale
Grecia, adversar de Mondiale

Selecţionerul Stelian Moculescu susţine că partidele din Liga Europeană pot fi considerate „teste pentru Campionatul Mondial“.Fără nicio şansă de calificare la ultimul act, România a învins Grecia cu 3-2, după un meci superb, decis abia în tie-break.

Prima reprezentativă a ţării noastre a ajuns la trei victorii în Liga Europeană la volei masculin, după ce a învins, sâmbătă, selecţionata Greciei, cu scorul de 3-2. Partida s-a disputat la Constanţa şi a fost una foarte disputată.

Tricolorii au intrat mai prost în joc şi au fost nevoiţi să recupereze punctele pierdute în prima parte a setului de deschidere. După câteva schimburi de mingi foarte spectaculoase şi după o revenire aproape imposibilă, naţionala României a încheiat în avantaj, scor 29-27, un act care, la început, părea ca şi pierdut.

Jucătorii antrenaţi de Stelian Moculescu au condus ostilităţile în partea a doua, însă au clacat inexplicabil spre final, atunci când elenii şi-au adjudecat setul cu 25-20 şi au egalat situaţia pe tabelă.

Oaspeţii au profitat de această situaţie şi au zburdat apoi în cea de-a treia perioadă, atunci când au făcut aproape tot ceea ce au vrut pe teren, fiind la un pas de victorie, după 25-18 în setul trei.

Amfitrionii au arătat că nu sunt dispuşi să cedeze, au refăcut egalitatea la seturi, 2-2, după care s-au impus cu 15-9 în tie-break, după aproape două ore de joc. În celălalt meci din grupa B, Germania a dispus de Belgia cu scorul de 3-0.

Fără şanse la turneul final al ligii

Naţionala României a ratat calificarea la turneul final al Ligii Europene la volei masculin. Tricolorii ocupă ultimul loc în serie, cu 12 puncte, fiind devansaţi de Germania (15 puncte), Belgia (14 puncte), ambele calificate la Final Four, şi de Grecia (13 puncte).

Selecţionerul Stelian Moculescu a declarat că partidele din Liga Europeană au fost un excelent prilej de pregătire pentru meciurile din cadrul preliminariilor de calificare la Campionatul Mondial.

România va disputa, în perioada 14-16 august, în Serbia, partidele din cadrul grupei L, acolo unde le va avea ca adversare pe Spania, Estonia şi Serbia.

„În partidele pe care le-am disputat în Ligă am reglat situaţiile de joc şi ne-am pus la punct anumite particularităţi tehnico-tactice pe care trebuia să le definitivăm pentru grupa de calificare pentru Campionatul Mondial. Suntem pe un drum bun, dar va mai dura până vom juca cu adevărat volei. Nu trebuie remarcat faptul că am revenit de la 1-2 la seturi”, a precizat tehnicianul tricolorilor.

image

România este deocamdată departe de a fi acceptată să joace cu echipele mari din elita mondială.

image


Stelian Moculescu
selecţioner

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite