Metal s-a îndepărtat de calificare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Olga Tocko a ratat aproape orice preluare în meciul de la Muszyna
Olga Tocko a ratat aproape orice preluare în meciul de la Muszyna

Lipsită de antrenorul principal Zoran Terzic, atins de o gripă şi aflat pe picior de plecare (s-a anunţat că din vară sârbul va antrena în Italia, pe Perugia), campioanele de la CSU Metal Galaţi au făcut o partidă slabă în Rusia, pierzând clar în faţa lui Zarachie Odinţovo: 0:3 (-21, -20, -21).

Eşecul are mai multe explicaţii. În primul set, arbitrul leton a făcut cadou o minge rusoaicelor, astfel că în loc să fie 20-17 pentru Metal s-a făcut 19-18. Din acel moment campioana României n-a mai jucat la turaţie maximă.

Depăşită uşor în apărare, ineficientă în atac - cea mai bună trăgătoare din Ligă după trei etape, Olga Tocko, a fost "citită" de adversare -, campioana României a cedat iniţiativa. Şi a permis echipei ruse să reintre în cărţile calificării.

Cu două victorii din patru meciuri, Metal nu mai este atât de sigură de prezenţa în Top 12. Ea este obligată să câştige fie în 13 ianuarie, la Buzău, cu Asystel Novara (Italia), fie o săptămână după aceea, în Polonia, cu Fakro.

Teoretic, şi Zarachie se poate califica dacă obţine victoria în faţa aceloraşi formaţii pe care le va întâlni Galaţiul.

Altfel spus, în grupa D situaţia este acum destul de complicată.

Clasament după patru etape: 1. Novara 7 puncte, 2. Fakro 6p (8:6), 3. Metal 6p (6:9), 4. Zarachie 5p (7:9). Etapa a 5-a (13 ianuarie): Fakro - Zarachie, Metal - Novara.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite