Metal Galaţi face spectacol în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campioana României a învins fără probleme în Polonia şi se pregăteşte să dea lovitura cu echipa turcă VakifBank Istanbul. Aventura europeană a elevelor lui Zoran Terzici a început perfect. Metal a realizat o victorie de răsunet cu cea mai puternică grupare din Polonia.

După senzaţionalul succes de la Muszyna, cu Fakro, Metal Galaţi îşi continuă meciurile de vis în Champions League.

Campioana României la volei feminin este prima echipă din ţara noastră care participă în noul format al acestei competiţii şi are un buget estimat la aproximativ un milion de euro, cel mai mic din grupa din care face parte.

Tot în serie cu gruparea din Galaţi mai sunt formaţiile VakifBank Istanbul, care are un buget de 13 milioane de euro, şi Bergamo, cu o investiţie pe sezon de 10 milioane de euro.

Site-ul federaţiei europene de specialitate laudă evoluţia româncelor în prima etapă. „Metal a făcut un meci mare, pe care l-a dominat de la început la sfârşit. Ivana Djersilo-Stankovici a fost cea mai bună realizatoare, cu 15 puncte, fiind urmată de Brizitka Molnar, care a punctat de 13 ori.

Timpii de odihnă ceruţi de gazde nu au putut să stingă pofta de joc a voleibalistelor antrenate de Zoran Terzici”, scrie pagina de web www.cev.lu, după victoria cu 3-0 de la Muszyna.

ZORAN TERZICI CREDE ÎN CALIFICARE

Tehnicianul sârb al echipei din Galaţi, Zoran Terzici, este de părere că formaţia pe care o antrenează are şanse de calificare din această grupă dificilă.

„Ambiţia mea este să ajung cu Metal în Final Four-ul Ligii Campionilor. Va fi foarte dificil să accedem în această fază încă din acest sezon, dar vom face tot ceea ce depinde de noi pentru îndeplinirea acestui obiectiv”, a precizat Terzici.

Antrenorul campioanei României îşi doreşte ca Metal Galaţi să urmeze în Champions League la volei modelul CFR-ului în fotbal, tot în Liga Campionilor, însă ştie că orice moment de relaxare poate fi fatal.

„Ceea ce a realizat CFR Cluj reprezintă un mare succes. A fost o imensă surpriză pentru toată lumea după ce a învins pe AS Roma şi a remizat cu Chelsea. Mi-aş dori să urcăm în faza următoare a întrecerii, deoarece ar fi o premieră pentru voleiul din România.

Zoran Terzici este nemulţumit de faptul că mulţi oficiali ai formaţiilor din ţara noastră nu se gândesc la joc în sine. „Toţi au probleme legate de arbitraj şi astfel de treburi nu au nimic în comun cu voleiul. Mă mai nemulţumesc şi jurnaliştii care promovează mai mult patronii de cluburi decât jucătorii sau antrenorii”, a punctat Terzici.

MECIURILE DE ACASĂ SE JOACĂ LA BUCUREȘTI

Metal Galaţi va disputa toate partidele de pe propriul teren în sala „Giuleşti”, din Capitală. Oficialii campioanei României au luat această decizie pentru că arena „Siderurgistul” nu îndeplineşte condiţiile impuse de federaţia internaţională.

Terzici este convins că jucătoarele sale pot să treacă peste acest inconvenient şi ştie că orice partidă adjudecată acasă este un pas spre calificare. „Ne aflăm într-o grupă foarte grea şi vom încerca să câştigăm toate meciurile de acasă. Chiar dacă evoluăm la Bucureşti, asta nu înseamnă că nu putem să cucerim acolo punctele necesare calificării.

Victoria de la Muszyna ne dă şanse mari să sperăm că vom ieşi din această serie dacă vom gestiona aşa cum se cuvine orice joc de pe propriul teren”, a încheiat Zoran Terzici.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite