Metal Galaţi nu are rival în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gruparea din Moldova nu a pierdut niciun set şi conduce autoritar în Divizia A1, la feminin. Metal a câştigat toate meciurile cu scorul de 3-0. Campania de achiziţii realizată de Metal Galaţi se cunoaşte. Campioanele en-titre nu au probleme în prima ligă feminină la volei, acolo unde au câştigat toate partidele.

Ivana Djersilo, Alida Marcovici, Frauke Dirickx, Katarina Barun, Nneka Onyejekwe, Mayvelis Martinez şi Brizitka Molnar au arătat că au destulă experienţă pentru a evolua în Champions

League şi că întrecerea internă este, la ora actuală, un simplu antrenament.Ultimul adversar de care au trecut elevele lui Zoran Terzici a fost Neumarkt Târgu Mureş. Gruparea din Moldova s-a impus şi în acest meci la zero, fără a depăşi „norma” de 90 de minute în care să închidă întâlnirea.

Cu un zdrobitor 15-0 la setaveraj, Metal nu pare să aibă rival în Divizia A1. Fără îndoială, jocul din etapa viitoare, cu Dinamo Bucureşti, pare unul echilibrat la prima vedere, însă există toate şansele ca Marcovici & Co să se impună.

Alida Marcovici nu vrea să se răzbune pe Dinamo. „Nu am nimic cu această echipă. Am ales să joc la Galaţi pentru că vreau şi eu să evoluez în Liga Campionilor. Nu cred că această decizie este una de condamnat şi sunt sigură că cei care mă cunosc înţeleg acest lucru”, a spus voleibalista pentru „Adevărul Sporturi”.

„Preferăm să vorbim pe teren sezonul acesta şi vă promit că Metal va fi o surpriză plăcută în Champions League, chiar dacă avem o grupă aproape imposibilă. Campionatul şi Cupa sunt şi ele în obiectivul nostru, însă vrem să ne axăm foarte mult şi pe cea mai importantă competiţie intercluburi din Europa şi să încercăm să ieşim din serie”, a adăugat Alexandru Deju, vicepreşedintele executiv al clubului gălăţean.

Metal are un buget de peste un milion de euro

Investiţia pe care Metal a anunţat-o anul acesta a fost de un milion de euro, însă „această sumă poate fi mărită cu oricât este nevoie, în funcţie de necesităţile echipei”, după cum anunţa Alexandru Deju la începutul campionatului.

Tomis Constanţa a rămas neînvinsă după meciul cu Dinamo Bucureşti, atunci când gruparea de pe litoral s-a impus cu 3-2, după un meci nebun. În etapa a cincea, constănţenii s-au impus cu 3-0 în faţa celor de la Remat Zalău şi au rămas lideri în Divizia A1 la volei masculin.

 Cu şase victorii din tot atâtea meciuri disputate, Tomis vrea să arate că obiectivul fixat la început de an, calificarea în Top 8 în CEV Cup, este unul realizabil, iar acest lucru s-a văzut, până acum, în campionat.

Surpriza etapei a venit de la Piatra Neamţ, acolo unde Dinamo Bucureşti a pierdut cu 0-3, în faţa echipei LPS, din localitate. După ce a fost învinsă în derby de Tomis, gruparea din Capitală nu a reuşit să se concentreze asupra acestui meci şi a clacat. Maniera în care s-au impus moldovenii a fost de necontestat, aceştia câştigând cele trei seturi cu 25-19, 25-18 şi 25-19, după cum informează site-ul federaţiei de specialitate din ţara noastră.

Cu un buget de 350.000 de euro, „U” Cluj a bifat şi ea, pentru prima oară, la rubrica victorii. Surpriza actualei ediţii rămâne Constam Buzău, o altă formaţie care nu a cunoscut înfrângerea în prima ligă masculină şi care speră la o posibilă participare în cupele europene din sezonul viitor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite