Metal Galaţi se bate pentru Ligă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

G Campioana ţării şi-a adjudecat primul meci, cu Tomis, din cadrul finalei Diviziei A1 şi este la un pas de al treilea titlu consecutiv. Formaţia Metal Galaţi nu a reuşit un meci foarte bun, însă a învins, acasă, cu 3-1, pe Tomis. Oaspetele au fost aproape de o mare surpriză.

În acest sezon, campioana României la volei feminin merge direct în grupele Champions League, obiectiv pe care ambele finaliste vor să-l îndeplinească. După o serie semifinală dusă până în partida decisivă, în care au eliminat pe formaţia Dinamo Bucureşti, jucătoarele de la Tomis Constanţa au venit la Galaţi cu scopul declarat de a „fura” un meci campioanei en titre, Metal.

Şi, după cum a început meciul, cu câteva inexactităţi la preluare în tabăra gazdelor şi cu câteva atacuri-surpriză reuşite de gruparea de pe Litoral, Tomis a părut că are potenţialul de a câştiga. Primul set a fost adjudecat de oaspete, care au închis tabela la 25-20.

Jocul modest realizat de amfitrioane s-a văzut şi în partea a doua a întâlnirii, atunci când Frauke Dirickx şi colegele sale au fost departe de evoluţiile din sezonul regulat. Cu toate acestea, Metal a restabilit egalitatea la seturi, după ce s-a impus cu 29-27.

Ultimele două părţi ale meciului au fost destul de echilibrate, însă jucătoarele antrenate de Zoran Terzici au fost mai pragmatice pe final şi au reuşit să se impună cu scorurile de 25-21 şi 25-22.

După meci, Ivana Djerisilo a declarat că echipa Metal Galaţi are prima şansă la titlu şi că este convinsă că va evolua şi sezonul viitor în Champions League.

„Am putea spune că noi ne-am aflat într-o formă slabă, în timp ce formaţia din Constanţa a făcut cel mai bun joc al său. Sper să tranşăm cât mai repede acest duel cu Tomis şi să cucerim cel de-al treilea titlu pentru Galaţi”, a încheiat voleibalista.

Antrenorul Zoran Terzici şi-a completat jucătoarea: „Nu se poate să câştigăm de fiecare dată şi să facem şi spectacol. Fetele au prins o zi mai slabă, însă importantă este victoria”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite