Lugojencele dau tonul pe plajă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lugojencele  dau tonul pe plajă
Lugojencele dau tonul pe plajă

Bănăţencele domină competiţiile de beach-volley, obţinând medalii şi la ultimele ediţii ale Balcaniadelor. La Naţionale, titlul şi l-au disputat tot două echipe din Lugoj. Extrem de populară în SUA, dar şi în întreaga lume, varianta pe plajă a voleiului a cunoscut o dezvoltare accelerată şi la noi, în a doua jumătate a deceniului trecut.

Cu toate că în ultimii ani nu s-a mai organizat un circuit ca pe vremuri, şi în acest an la Mamaia s-au desfăşurat Campionatele Naţionale de senioare, care, la feminin, au adus în finală două echipe reprezentând pe CSM Lugoj.

La capătul unui meci captivant, cu răsturnări de situaţie, dar şi cu decizii de arbitraj contestate - învinsele au considerat că meritau punctul atunci când conduceau cu 15-14 în setul decisiv -, Ana-Maria Hambele (21 de ani / 1,82 m) şi Diana Balintoni (21/ 1,71 m) s-au impus cu 2-1 (21-18, 18-21, 17-15) în faţa colegelor lor, Sorina Buz (21/ 1,81 m) şi Loredana Calinciuc (21/ 1,71).

Partide pe o sută de terenuri!

Născută într-o familie cu tradiţie sportivă - mama a jucat handbal, iar tatăl fotbal -, Loredana practică voleiul pe plajă de cinci ani, iar pe cel de sală din clasa întâi. Şi deşi a cochetat o vreme şi cu atletismul, a optat pentru sportul la fileul înalt fiind unul de echipă, non-contact, dar şi fiindcă, aşa cum mărturiseşte, îi „sculptează frumos corpul“.

Studentă la Facultatea de Ştiinţe Economice Finanţe Bănci din Lugoj, Calinciuc nu înţelege de ce românii nu prea sprijină acest sport.

„Am călătorit mult cu voleiul de plajă, am cunoscut multă lume, dar cel mai mult m-a impresionat în Olanda, unde într-o singură zi s-au amenajat peste o sută de terenuri de beach-volley. La meciuri participau copii, femei şi bărbaţi de toate vârstele, iar toţi plăteau să joace. Din păcate, la noi aşa ceva nu se va întâmpla niciodată“, ne-a mărturisit Loredana Calinciuc, care alături de Sorina „Sossolina“ Buz a câştigat vara aceasta Balcaniada sub 23 de ani.

În meciul pentru locul 3, „Monstruletzi“ (Elena Prisecaru & Raluca Ispas) - Scooby Doo (Ana Grigore & Simona Trifan) 2-0 (21-10, 21-12). 

Campioanele au salvat patru mingi de meci în finală

image

O eroină a finalei a fost Diana Balintoni (foto stânga). Fostă gimnastă, ea practică voleiul de 13 ani, dar varianta de plajă de patru. Campioană naţională de senioare pentru al doilea an consecutiv, câştigătoare şi a unui titlu balcanic la junioare, ea a făcut pereche la Campionatul Naţional din acest an cu Ana-Maria Hambele (foto dreapta).

„Finala a fost dramatică, noi salvând patru mingi de meci. Victoria noastră a fost cu atât mai spectaculos cu cât Sorina şi Loredana câştigaseră Balcaniada sub 23 de ani din Turcia. Motiv pentru care porneau favorite“, ne-a mărturisit Diana Balintoni.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite