Jucătoarele care au învins timpul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
  VOLEI / LIGA CAMPIONILOR
VOLEI / LIGA CAMPIONILOR

Alida Marcovici şi Daniela Mincă se apropie de 40 de ani, însă valoarea, pasiunea şi experienţa le permit să evolueze cu succes în Liga Campionilor, cu Dinamo Romprest. Cele două voleibaliste au fost colege la Rapid, RATB şi Dinamo, cucerind titluri naţionale şi Cupe ale României. Cu naţionala au bifat principalele competiţii internaţionale.

Participantă în premieră (pentru ea) la Liga Campionilor, echipa feminină Dinamo Romprest are în componenţă două jucătoare care au făcut istorie în voleiul românesc, unde activează, la nivel înalt, de două decenii: ridicătoarea Daniela Mincă (39 de ani şi 4 luni) şi centrul Alida Marcovici (37 de ani şi 9 luni).

Impresionată de spectatorii din Bucureşti

Născută la Suceava, Alida este legată de Dinamo şi prin faptul că a ajuns aici pe când avea 16 ani. Şi chiar în primul an (1989), ea a cucerit primul titlu de campioană. Deloc întâmplător, anul trecut, când formaţia bucureşteană a câştigat cel dintâi trofeu (Cupa României) după o aşteptare de aproape 20 de ani, voleibalista mărturisea că a trăit un moment de excepţie.

Nu singurul, fiindcă Alida a participat la Campionate Europene şi Mondiale, a avut apariţii constante în cupele europene şi a trăit şi o experienţă în afara graniţelor ţării, evoluând pentru trei ani în Grecia, la Apollonius.

Mincă a fost şi antrenoare

În urmă cu două săptămâni, la finalul partidei cu Rabita Baku (0:3), Alida Cioroianu-Marcovici avea să se declare impresionată de numărul mare de spectatori prezenţi în Sala Polivalentă.

"Niciodată nu am jucat cu o echipă de club, aici, în faţa atâtor suporteri!", a spus ea. Colegă cu Alida la Rapid, RATB şi Dinamo, Daniela Mincă are o carte de vizită la fel de impresionantă, ea fiind, până de curând, şi coordonatoarea echipei naţionale.

Revenită în 2009, ca jucătoare, la Craiova, pentru care mai jucase în urmă cu circa un deceniu, ridicătoarea avea să cocheteze pentru scurtă vreme şi cu antrenoratul. S-a întors astă vară la Dinamo, iar acum participă în Champions League, fiind titulara reprezentantei României în această competiţie.

Dinamo va juca în Italia

Învinsă (3:0) acasă, de Baku, Dinamo a făcut un meci foarte bun în Polonia, unde a cedat (2:3) în faţa lui Aluprof Bielska-Bielo. Miercuri, la ora 19.00, echipa bucureşteană va evolua în Italia, împotriva puternicei formaţii Scavolini Pesaro, multiplă campioană a ţării. După două etape în Ligă, ierarhia în grupa E arată astfel: 1. Baku 6 pct., 2. Biela 3p, 3. Pesaro 2p, 4. Dinamo 1p. 

Alida-Carmen Cioroianu-Marcovici



Data naşterii: 20 martie 1973
Post: centru
Club: Dinamo Romprest

Multiplă campioană naţională (6 - 1 cu Dinamo, 2 cu RATB, 3 cu Rapid)
Multiplă câştigătoare a Cupei României
Campioană mondială universitară în 1993

Daniela Mincă

Alida Marcovici, România jpeg



Data naşterii: 14 iulie 1971
Post: coordonator
Club: Dinamo Romprest

Multiplă campioană naţională
Multiplă câştigătoare a Cupei României
Campioană mondială universitară în 1993

Daniela Mincă
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite