În numele mamei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandra Trică  (în albastru) este o  jucătoare polivalentă
Alexandra Trică (în albastru) este o jucătoare polivalentă

Alexandra, fiica fostei internaţionale Elena Trică, şi-a câştigat o poziţie de titulară atât la campioana Metal Galaţi, cât şi la naţională. Calificată în play-off-ul Champions League, Metal înfruntă miercuri, 10 februarie, de la ora 17.00, la Buzău, pe Fenerbahce Istanbul, singura formaţie neînvinsă în această ediţie a Ligii.

Alexandra Trică este una dintre cele patru voleibaliste românce de la Metal Galaţi care, în ultimii ani, a făcut trecerea de la statutul de „speranţă" la cel de componentă a naţionalei.

Purtând pe umeri „dulcea povară" a numelui - mama ei, Elena - o fostă valoroasă internaţională în urmă cu 15-20 de ani -, jucătoarea care a învăţat volei în Brăila nu dezarmează şi priveşte dubla confruntare cu Fenerbahce Istanbul, din play-off-ul Ligii Campionilor, drept o nouă ocazie de afirmare.

„Am văzut meciurile disputate de această echipă. Este foarte puternică. Cu Dirickx (n.r. ridicătoarea lui Fener) am jucat anul trecut, la Galaţi. Pe Gamova o ştim de la meciurile cu Dinamo Moscova. Şansele de a câştiga sunt minime, însă eu sunt mai încăpăţânată de felul meu. Când îmi propun ceva vreau să şi fac", a declarat Alexandra pentru „Adevărul Sporturi".

„Vom face abstracţie de problemele financiare"

Aşa cum s-a întâmplat şi la partida cu Novara, Trică spune că ea şi celelalte românce - Nneka Onyejekwe, Daiana Mureşan şi Sabina Miclea - vor face abstracţie de problemele financiare cu care se confruntă Metal Galaţi.

„Aici am crescut ca voleibalistă şi trebuie să-i mulţumesc domnului Corneliu Mangalea (n.r. patronul echipei). E greu când nu-ţi iei banii la timp, însă sperăm ca lucrurile să se rezolve", declară jucătoarea care a trecut în vară de pe postul de libero pe cel de secund.

Schimbarea a făcut-o în momentul în care a jucat cu echipa României în Liga Europeană. „Nu erau secunzi şi am decis să joc eu. Mai ales că pe postul de libero eram la concurenţă cu Ţolişteanu. Acum şi la Metal Galaţi pot evolua pe ambele posturi. E bine şi pentru mine, şi pentru echipă".

În condiţiile în care jucătoarele lui Fener servesc foarte bine, Alexandra Trică va avea un rol important, ea asigurând preluarea.

„Am moştenit-o pe mama la acest capitol. Nu m-am născut cu mingea de volei în braţe, însă pe la 3 ani deja ştiam să dau pase. La 17 ani am devenit campioană naţională la junioare, cu Braiconf Brăila. Atunci am avut ocazia să joc şase luni alături de mama mea. La un meci i-am dat pasă şi i-am strigat «hai, mami, fă punct!» A fost un moment haios pentru toată lumea".

Absolventă a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din Galaţi, Alexandra îşi va da masteratul anul acesta. Nu ştie exact când, programul ei de voleibalistă fiind extrem de aglomerat, atât cu echipa de club, cât şi cu naţionala. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite