Francesca Piccinini este mai scumpă decât Dinamo!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai bune jucătoare din lume la ora actuală, italianca Francesca Piccinini, are un venit anual de aproximativ 700.000 de euro. Fanii voleiului o vor putea urmări pe voleibalistă în Capitală, în luna decembrie, atunci când Metal Galaţi va disputa etapa a treia, din grupa C, cu Bergamo.

Cu un salariu anual de jumătate de milion de euro şi cu alte sute de euro venite din reclamă şi din publicitate, italianca Francesca Piccinini este, fără îndoială, una dintre cele mai bogate jucătoare de volei din lume. Sportiva are un contract cu firma Nike, pentru care a realizat mai multe pictoriale.

„Nu mă exteriorizez foarte mult, aşa că, în exterior, par o persoană care are multe lucruri ascunse. Nu este însă aşa. Este adevărat, sunt mai complexă şi îmi trebuie timp până să mă obişnuiesc cu alţi oameni şi să-i cunosc cu adevărat”, a declarat Piccinini pentru site-ul federaţiei internaţionale, fivb.com.

 Francesca spune că are acest comportament de când practică volei de performanţă. „Prietenii mei mă cunosc cu adevărat şi ştiu că sunt o fire deschisă atunci când am încredere în lume. Trebuie să recunosc că nu arăt întotdeauna acest lucru şi că am tendinţa de a ascunde anumite lucruri”, povesteşte jucătoarea.

NU POATE FI PLĂTITĂ ÎN ROMÂNIA

Francesca Piccinini are un venit anual cât bugetul uneia dintre cele mai puternice echipe feminine de primă ligă, Dinamo Bucureşti. Gruparea din Capitală a anunţat pentru acest sezon o investiţie de 700.000 de euro, o sumă care, în ţara noastră, acoperă calendarul competiţional intern şi extern cât şi plafonul salarial.

Piccinini este plătită de actuala sa echipă de club, Foppapedretti Bergamo, cu jumătate de milion de euro, restul banilor fiind câştigaţi din contractele de publicitate şi din pictoriale. Doar pentru o şedinţă foto, Francesca a primit 100.000 de euro din partea cunoscutei reviste „Men’s Health“, pentru care a pozat nud în 2004. În cazul în care o grupare din România ar dori să o transfere pe Piccinini, aceasta ar trebui să-şi dubleze bugetul doar pentru a-i asigura italiencei contractul anual.

În vârstă de 29 de ani, Francesca a cucerit medalia de aur cu squadra azzura la Campionatul Mondial din 2002 şi a reprezentat Italia la Jocurile Olimpice din 2000, 2004 şi 2008. Piccinini evoluează la echipa Foppapedretti Bergamo, din prima ligă din Peninsulă, club care are un buget de aproximativ zece milioane de euro. Bergamo este în grupă cu Metal Galaţi în Champions League şi va veni la Bucureşti, în sala „Rapid”, pentru a juca cu Metal, pe 10 decembrie.

VREA SĂ DEVINĂ MAMĂ

„Cea mai mare dorinţă a mea este aceea de a avea un copil. Dacă voi găsi persoana potrivită, voi renunţa la volei şi mă voi dedica vieţii de familie”, povesteşte Francesca. „Nu vreau să mă gândesc la un ideal masculin pentru mine. În timp, te maturizezi şi aşteptările sunt din ce în ce mai mari”, continuă starul italian.

Referitor la carieră, Piccinini a completat pentru fivb.com: „Antrenorul Massimo Barbolini este un om adevărat. Îmi place cum ne tratează, deoarece nu se uită la noi ca la sportive de performanţă, ci ca la oameni, în primul rând. Pentru el nu suntem nişte simple jucătoare cu un număr pe tricou şi asta contează enorm”.

Francesca Piccinini

Data naşterii: 10.01.1979

Locul naşterii:
Pietrasanta, Italia

Număr pe tricou: 12

Performanţe:
Campioană mondială cu Italia (2002), participantă la Jocurile Olimpice cu squadra azzura în 2000, 2004 şi 2008

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite